Lezita’dan yenilik

İzmir-Kemalpaşa’da kurulan ve 2018 yılında 12. yaşını kutlayan piliç eti markası Lezita, yepyeni ürün grubu “Lezita Gurme Lezzetler”in İzmir lansmanını gerçekleştirdi

  • Oluşturulma Tarihi : 02.02.2018 06:57
  • Güncelleme Tarihi : 02.02.2018 06:57
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Lezita’dan yenilik haberinin görseli

NİLGÜN TAZE

Piliç eti pazarının en büyük markalarından biri olan Lezita, piyasaya sunduğu yeni inovatif ürün grubu Gurme Lezzetler’in İzmir lansmanını360 İzmir’de gerçekleştirildi. Lansman toplantısında konuşan Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, Lezita’nın yatırımlarını ve 2018 yılındaki hedeflerini açıklayarak, 2017’de inovatif ürünlerin etkisiyle yüzde 26 büyüdüklerini ve 2018’de toplamda 10-12 milyon TL yatırım yapacaklarını açıkladı.

Piliç etinde pazarda ilk 5, ileri işlenmiş inovatif ürünlerde ilk 2 firmadan biri olduklarını açıklayan Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, “İnovatif ürünler pazarının lideri olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 47. büyük sanayi kuruluşu olan Abalıoğlu Grubu’nun bünyesinde faaliyet gösteren Lezita, Gurme Lezzetler ürün grubunu mutfakta pratiklik ve kolaylık arayan tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak hedefiyle hazırladı.  Türkiye’de ilk olan Lezita Gurme Lezzetler serisinde, Piliç Tandır, Piliç Ciğer Kavurma, Piliç Kasap Sucuk ve Özel Sosuyla Piliç Döner ürünleri yer alıyor. Bu grupları 2018 yılı içinde yeni lezzetlerle zenginleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

200 BİN TON BEYAZ ET ÜRETİMİ

Özdil, Lezita’nın toplam 100 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisinde piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimi yaptığını belirterek şunları söyledi: “Lezita 2006 yılında sektöre hızlı bir giriş yaparak kısa sürede önemli bir oyuncu haline geldi. 2010 ile 2016 yılları arasında satışlarda yüzde 66’lık bir büyüme gerçekleştirerek, bu dönemde ileri işlenmiş inovatif ürünlerin satışlarındaki artış oranı ise yüzde 360’ı buldu. 3 bin farklı ürün çeşitliliğine sahibiz ve son teknolojilerle kurduğumuz akıllı fabrikamızda AB kriterlerine uyumlu, ulusal ve uluslararası standartlarda üretim yapıyoruz. Yılda 200 bin ton beyaz et üretimi gerçekleştiriyoruz. 4.5 milyon TL’lik yatırımla kesimhane kapasitemizi artırdık. Şubat 2018 itibariyle kesimhane kapasitemiz saatte 24 binden 27 bine yükseldi.”

HAYAT KURTARAN LEZZETLER

2017 yılında toplam satışta iç piyasada yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştiğini aaçıklayan Özdil, “2018’de büyümeinovatif beyaz et pazarında olacak. Yaptığımız araştırmada tüketicilerin gönlünü kazandığımızı ve markamız için ‘Lezita hayatımızı kurtarıyor’ dediklerini öğrendik. Biz de bu güzel değerlendirmeyi Gurme Lezzetler’in sloganı yaparak, bu ürün grubu için ‘Hayat kurtaran lezzetler’ dedik. Günümüzün yoğun hayat şartlarında insanlar mutfakta pratiklik arıyorlar. Özellikle çalışan kadınlar ve anneler için ‘Bugün ne pişireceğim’ sorununa hızlı yanıt bulmak çok önemli. Biz de bu ihtiyacı iyi anlayarak, geleneksel tatları pratik hazırlama yöntemleriyle buluşturduğumuz Lezita Gurme Lezzetler ürünlerini çıkardık” açıklamasını yaptı.

HIZLI YEMEK

Gurme Lezzetler’in birkaç dakika ısıtılarak kolaylıkla hazırlanabildiğini ifade eden Özdil sözlerine şöyle devam etti: “Piliç Tandırı odun ateşinde özel tekniklerle hazırlandık. Yavaş pişirme yöntemiyle, pilicin yağının ve suyunun içinde kalmasını sağladık. Pişirmede gerçek meşe odunu kullandık, böylece tütsü lezzeti kemiğe kadar geçebildi. Soğan ve biber ile hazırladığımız Piliç Ciğer Kavurma hem yemek hem meze olarak kullanılabilecek bir ürün. Piliç Kasap Sucuk, kasap sucuğuna has yapısal özellikleri taşıyor. Çok kısa sürede ziyafet tadında yemekler hazırlamak isteyenler ise özel sosuyla sunduğumuz Piliç Döner’den vazgeçemeyecekler” diye konuştu.