- Gündem
- 30.06.2025 18:21
27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenen pasta ve tatlı festivali PASTART İZMİR, mutfak tarihçilerini yerli, yabancı pasta şefleri ile buluşturdu
Bravo Sponsorluğu’ndaki Pastart Buluşmaları, Türk mutfak tarihinin duayen isimleri Nevin Halıcı, Priscilla Mary Işın, Ahmet Örs, Ragıp Güzelbey, Nihal Kadıoğlu Çevik ve Nejat Yentürk ile Azerbaycan’dan şef Tahir Emiraslanov, Yunanistan’dan pasta ve tatlı ustası Kosta Antoniadis’i konuk etti. Türk Mutfağı’nı yurt dışına taşıyan en önemli mutfak tarihçilerinden biri olan Priscilla Mary Işın, Pastart İzmir kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında unutulan Osmanlı tatlılarından söz etti. Tahir Emiraslanov ise Türk kültüründeki reçel ve tatlı geleneğini anlattı. Emiraslanov reçel, pekmez ve helva ile bir Türk geleneği olan yufkanın Azerbaycan’da bugün de sıkça kullanıldığını bildirdi. HABER MERKEZİ