Ödemiş’te “Süt Sığırcılığında Sağım ve Sağım Hijyeni” paneli

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu’nda “Süt Sığırcılığında Sağım ve Sağım Hijyeni” paneli gerçekleştirildi

  • Oluşturulma Tarihi : 12.03.2020 13:56
  • Güncelleme Tarihi : 12.03.2020 13:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ödemiş’te “Süt Sığırcılığında Sağım ve Sağım Hijyeni” paneli haberinin görseli

Ödemiş Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan panelin açılışındakonuşan Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Şafak Ceylan; hayvancılığın ve süt endüstrisinin ülkemizdeki durumu hakkında bilgi verirken Ödemiş bölgesinde tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı.
Öğrenci ve akademisyenler ile bölge halkının da davetli olduğu panele yoğun katılım oldu. Doç. Dr. Ayşe Malboramoderatörlüğünde yapılan panelde, konuşmacı olarak Doç. Dr. Ayşe Malbora, Öğr. Gör. Dr. Muhammet Karakavuk ve Araş. Gör. Taner Kulay yeraldı. 
Doç. Dr. Ayşe Malborafarklı hayvanlara aitsütün bileşiminden, insan beslenmesindeki öneminden ve sütün nasıl oluştuğundan bahsetti.Panelde Araş. Gör. Taner Kulay, inek memesinin yapısı ile mastitis başta olmak üzere meme hastalıklarını anlatırkenÖğr. Gör. Dr. Muhammet Karakavuk sağlık bir süt işletmesinde meme sağlığını korumaya yönelik sağım uygulamaları ve hijyeni konularında bilgi aktardı. Ege Ajans