Ramazan’da Double Tree’ye davetlisiniz

Double Tree by Hilton Alsancak Oteli, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Olcay Kaygusuz ve ekibinin Türk Mutfağı’ndan seçme lezzetlerle hazırladıkları özel “Ramazan Menüsü” ile misafirlerini Ramazan ayı boyunca İzmir manzarası eşliğinde ağırlayacak


  • Oluşturulma Tarihi : 19.05.2017 07:18
  • Güncelleme Tarihi : 19.05.2017 07:18
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ramazan’da Double Tree’ye davetlisiniz

EMİRCAN IŞILDAK

Double Tree by Hilton Alsancak Oteli, Ramazan ayı boyunca misafirlerine sunacağı örnek “Ramazan Menüsü”nün tanıtımını yaptı. İçerisinde birbirinden özel ve seçkin tatların bulunduğu, Türk Mutfağı’nda da tarihçesi bulunan yemeklerin bir araya getirildiği, görsel açıdan da benzersiz görünüme sahip menü basın mensuplarıyla paylaşıldı. Otelin mutfak koordinatörü olan Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Olcay Kaygusuz ve ekibinin hazırladığı menü ve beraberindeki zengin açık büfe seçenekleri Ramazan ayı boyunca İzmirlilerin beğenisine sunulacak. Misafirler ayrıca yemeklerini Double Tree by Hilton Alsancak’ın benzersiz kent manzarası eşliğinde yiyecek.

“HEVESLE YEMEK YAPTIK”

1998 yılından bu yana profesyonel olarak aşçılık yapan ve hem Türkiye hem de yurtdışında birçok ödül ile yarışma deneyimleri olan şef Kaygusuz, 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayı boyunca misafirlerine sunacakları menü hakkında bilgiler verdi. Ege Mutfağı’nın birbirinden özel lezzetlerinin usta dokunuşlarla servis edileceği menünün içeriği hakkında konuşan Kaygusuz, “Piyasada ve çevre işletmelerde her zaman menülere çorba ile başlanır. Çorbayı ana yemek, salata ve tatlı takip eder. Biz de Ege’deyiz dedik ve mutlaka bir zeytinyağlı ile başlamak istedik. İnsanların tercihi de hafif yemeklerden yana. Çorbadan önce zeytinyağlılar sofrada aperatif olarak masada yer alıyor. Bunun yanı sıra tarihçesi olan yemekleri ön plana aldık ve bir araya getirdik. O yemekler üzerinde en iyiyi yakalamak için denemeler yaptık, çalıştık. Herkes yemek yapar ama yemeği yaparken, sunarken iyi bir dokunuşa sahip olmak ve hevesli yapmak gerekiyor. Güzel bir yemek göze ve damağa hitap eder, sunumu da kusursuz olur. Koymuş olduğunuz bir tabak bile önemlidir” dedi.

ENGİNAR’I BİR DE BÖYLE DENEYİN

“Her zaman ana yemekler başı çeker, bu açık ve nettir. Ama bir baş, bir orta ve bir son çok önemlidir. Tatlıyı da basit görmemek lazım. Çünkü başta yediğinizi unutuyorsunuz ancak tatlı ağzınızda güzel bir tat bırakır” diyerek menüdeki zengin çeşitliliğe de tek tek vurgu yapan Kaygusuz, menünün içerisinde yer alan ve alışılagelmişin dışında bir pişirme yöntemiyle benzersiz lezzeti sunan “Kızarmış Çeşme Enginarı”nı yorumladı. Kaygusuz, “Bu pişirme yöntemiyle enginarı sunan kişiler İzmir’de bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır. Mevsiminde ve güzel bir enginar yakaladığınız zaman, sakız gibi olarak tarif ettiğimiz enginarı temizledikten sonra özel şekilde muhafaza ediyoruz. Enginarımızı güzelce haşladıktan sonra arpacık soğan, sarımsak, portakal ve az miktarda greyfurt ile fırına veriyoruz. Ön haşlamadan sonra geri kalan yarısını da bu şekilde tamamlıyoruz. Enginar Ege’nin incisi fakat bu formu da yeni bir tat. Herkes zeytinyağlısını yapar ama bu şekilde yapan pek yoktur” diye konuştu.

Double Tree by Hilton Alsancak Oteli’nde Ramazan ayı boyunca açık büfe seçeneği de bulunacak. Açık büfede her gün 10 çeşit ana yemek, 10-15 çeşit salata ve 6-7 çeşit salata yer alacak.

Haber Merkezi