Sayfa Yükleniyor...
Şekersiz Beslenme Noktaları isimli projelerini toplumsal farkındalık yaratmak amacı ile gerçekleştirdiklerini belirten Doç.Dr. Esra Oksel, proje kapsamında 45 adet şekersiz beslenme noktası belirlediklerini söyledi
NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER
Ege Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlileri Doç.Dr. Esra Oksel, Yrd.Doç.Dr. Özlem Demirel Bozkurt ve öğrencileri ile birlikte hayata geçirilen Şekersiz Beslenme Noktaları isimli proje kapsamında 45 adet şekersiz beslenme noktası belirlendi. 2. sınıf öğrencilerinden Büşra Aybek ve Hanife Yalçıner tarafından sunumu yapılan projede ayrıca http://www.sekersizbeslen.com isimli web sayfası oluşturularak Şekersiz Beslenme ile ilgili detaylı bilgilere yer verildi.
Proje yolculuğunun öğrencilerin yaşam deneyimlerinden yola çıkarak, bireysel çabaları ve sosyal medya aracılığı ile sağlıklı beslenme hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik başladığını ifade eden Oksel şunları söyledi: Öğrencilerimiz bu fikirlerini daha aktif hale getirebilmek ve toplumsal farkındalığı sağlayabilmek amacı ile fikirlerini bir projeye dönüştürdü. Bir projenin nasıl yapılacağını öğrenme istekleri ise onları Değişim Liderleri Derneği ile tanıştırdı. Derneğin Kıvılcımlar Programına mülakatla seçilerek, bu program aracılığı ile projelerini geliştirmek için gerekli olan eğitimleri Gaye Hürcan rehberliğinde aldılar. Bu program kapsamında proje İzmirin farklı üniversitelerinde okuyan 7 üniversiteli öğrenciden oluşan bir ekip ile birlikte yürütüldü.
7 KURUMDAN DESTEK
Oksel, projenin amacının toplumda diyabet, obezite ve şeker bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmak olduğunun açıklayarak, şekersiz beslenmek isteyen bireylerin dışarı çıktıklarında sağlıklı, şekersiz öğünler yiyebilecekleri kafe ve restoranlara daha kolay ulaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Oksel, Bu amaçla yola çıkılan bu projenin hedef kitlesini başta diyabet, obezite ve benzeri kronik hastalıkları olan şekersiz diyet uygulaması gereken bireyler, sporcular, formuna dikkat edenler, çocuklar ve tüm toplum oluşturdu. Proje süreci ise proje ekibinin sunum teknikleri, iletişim teknikleri, liderlik ve motivasyon, kendini keşfetme ve sağlık koçluğu eğitimleri ile başlamıştır. Projeyi destekleyecek kurum ve kuruluş arayışına girerek içlerinde Diyabetle Yaşam Derneği İzmir Şubesinin de bulunduğu 7 kuruluştan destek alındı açıklamasını yaptı.
ŞEKERSİZBESLEN.COM
Gerekli desteğe ulaştıktan sonra topluma ulaşımın sağlanması amacı ile sosyal medyanın kullanılmış olduğunu belirten Oksel, http://www.sekersizbeslen.com isimli bir proje web sayfası oluşturuldu. Web sitesi içeriğinde şeker hakkında bilgiler, zararları, şekersiz tarifler, şekersiz beslenme noktaları belirtilerek, site içeriğindeki blogda da öğrencilerimizin şekersiz beslenme deneyimleri yer aldı. Gelecekte bu başlık altında konu ile ilgili uzmanların yazılarına yer verilmesi planlanmaktadır. Web sitesi bu güne kadar 20 bin görüntüleme elde etti. Proje grubumuz ayrıca şekersiz beslenme noktalarını belirlemeye yönelik logo tasarımı yaparak bastırılmasını sağladılar ifadelerini kullandı.
ŞEKERSİZ YAŞAM
Logoların şekersiz ürünlerin satıldığı kafe ve restoranların müşterileri tarafından görebileceği yerlere asılmak üzere tasarlandığı bilgisini veren Oksel şu açıklamaları yaptı: Bu aşamadan sonra 50 restoran ve kafe ile görüşüldü. Görüşülen bu işletmelerden yaklaşık 45i şekersiz beslenme noktası olmayı kabul etti ve proje web sayfasında bu mekanların logoları ve erişim adreslerine yer verildi. Bunun yanı sıra şeker ilavesiz yapılabilecek yemek tarifleri arzu eden kafe ve restoranlar ile paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin gelecek hedefi ise projelerini ulusal ve uluslararası alanlara taşımak ve bu yolculuklarına AB projesi olarak devam etmektir.
Haber Merkezi