Salça sezonunda yanıklar artıyor

Türk yemeklerinin vazgeçilmez tadı salçayı hazırlama sezonunun açılmasıyla birlikte sıcak gıdanın konulduğu kavanozun patlaması veya sıcak tencerenin devrilmesi gibi nedenlerle oluşan yanık başvurularında artış yaşanıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 30.08.2019 12:38
  • Güncelleme Tarihi : 30.08.2019 12:38
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Salça sezonunda yanıklar artıyor haberinin görseli

Ege Bölgesi’nde en yüksek sayıda erişkin hastaya hizmet veren Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezine, özellikle salça, konserve gibi yiyeceklerin yapıldığı ağustos ve eylül döneminde başvurular artıyor. Yanık merkezine her ay benzer sebeplerle gelen başvuru sayısı 1 ya da 2 iken sadece bu ay salça, konserve yaparken yanarak hastaneye koşan kişi sayısı 30’a ulaştı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Merkezine 2018 ağustos ve eylül aylarında konserve yanıkları nedeniyle gelen kişi sayısının ise 250 civarında olduğu belirtildi. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Ahmet Deniz Uçar, yaptığı açıklamada, ülkesel, bölgesel ve mevsimsel yanıkların farklı olabildiğini belirtti. Bahar aylarında mangal, yaz aylarında da elektrik ve egzoz temasına bağlı yanıkların oluştuğuna dikkati çeken Uçar, kışın da soba yanığı sebebiyle merkeze çok sayıda başvuru olduğunu aktardı. AA/İZMİR