Sayfa Yükleniyor...
Türkiyenin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfada, kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan borani, coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Halil İbrahim sofrası ve bereketi ile özdeşleşen Şanlıurfa, damak tadını önemseyenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor. Birbirinden lezzetli yemekleri ve zengin mutfağıyla bilinen tarihi kentte kış aylarında konuklara ikram edilen boraninin, kuşbaşı et, pazı, nohut ve soya fasulyesi pişirildikten sonra yağda kızartılan bulgur köftesi ilave edilerek sarımsaklı yoğurtla sunumu yapılıyor. Kendisine özgü mutfağıyla öne çıkan kentte, hünerli ellerde şekillenen lezzetler, yeni nesillere geleneksel yöntemlerin yanı sıra patentli olarak da aktarılmak isteniyor.
SEVEREK TÜKETİLİYOR
ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, kent ile özdeşlemiş bazı yemek, tatlı ve ürünleri tescil ettirmek için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Boraninin Şanlıurfaya özgü önemli bir yemek olduğunu aktaran Demirkol, Şanlıurfa Türkiyede yemek kültürüyle öne çıkan kentlerimizden birisi. Şanlıurfaya ait sayamayacağımız kadar yemek çeşidimiz var. Bunlardan borani de Şanlıurfalıların severek tükettiği en özel yemeklerden birisi. Yemek ve ürünlerimizi tescil ettirerek, gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz diye konuştu. n AA
Haber Merkezi