- Gündem
- 19.05.2025 01:20
İzmirde babasından öğrendiği aşçılığı akademik bilgiyle birleştirip İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümünü birincilikle bitiren Seçil Moler, 50 yıldır Girit mutfağının lezzetlerini sunan restoranlarında babasının yardımcılığını yapıyor
Üniversitede şeflere ders veren 29 yaşındaki Moler, çok küçük yaşlarda babasının yanında aşçılık mesleğiyle tanıştı. Basmane semtinde yarım asrı aşkın süredir aile işletmesi olarak faaliyet gösteren ve İzmirlilerin Kemal Abinin Yeri olarak isimlendirdiği restoranda ilk aşçılık dersini babasından alan Seçil Moler, yemek yapmayı sevdi ancak yorucu olması nedeniyle baba mesleğini sürdürmek istemedi. Liseyi bitirdikten sonra bir üniversitenin büro yönetimine başlayan Moler, küçüklüğünden beri haşır neşir olduğu mutfaktan kopamayacağını anlayınca İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümüne kayıt yaptırdı ve 2014 yılında da burayı birincilikle bitirdi.
ÜNİVERSİTEDE DERS VERİYOR
Üniversitede aşçı adayı öğrenci ve şefliğe terfi edenlere ders veren Moler, dersi biter bitmez soluğu babasının yanında alarak teorik bilgilerini burada hayata geçiriyor. Restoranlardaki yemeklerin yanı sıra zaman zaman yeni lezzetleri de müşterilere sunan Moler, her ne kadar usta diplomalı bir aşçı olsa da 73 yaşındaki babasının yanında yamak olarak çalışmanın dayanılmaz hazzını yaşıyor. Babasının yanında hep yardımcı olarak kalsa da zaman zaman da akademide öğrendiği dünya mutfağından örnekleri babasıyla birlikte yaparak menülerine yeni tatlar ekliyor. Baba Kemal Moler ise kızının çok iyi bir şef olduğunu, onu yaptığı yemekleri görünce mutfağa her girdiğinde içinden, İyi ki kızım mutfak şefi olmuş dediğini söyledi. Kızımı gören meslektaşlarım kendi kızlarına Seçili örnek göstermeye başladığını aktaran Moler, her zaman kızının yanında olduğunu, ona her konuda destek vermeye devam edeceğini sözlere ekledi. (AA/İZMİR)