“Tarımın başkenti İzmir olacak”

“Türkiye İzmir'i örnek alsa kurtulacak”  iyen Başkan Soyer, “Bir ülke için tarım kilittir. O kilidi İzmir anahtarı ile biz açıyoruz.  Göreceksiniz Türkiye İzmir'i takip edecek ve Türkiye'yi hep beraber değiştireceğiz" dedi.  


  • Oluşturulma Tarihi : 03.08.2019 10:36
  • Güncelleme Tarihi : 03.08.2019 10:36
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
“Tarımın başkenti İzmir olacak” haberinin görseli

NURETTİN BAKİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Süz Kuzusu’ projesi kapsamında Tire Süt Kooperatifi ile İzmir tarımsal kalkınma ve diğer tarımsal amaçlı kooperatifler birliği arasında yeni dönem süt alım anlaşması imza töreni gerçekleştirdi. Kadife Kale’de geçtiğimiz günlerde açılan Pagos Üretici Pazar’ında gerçekleşen imza törenine Başkan Soyer’in yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Tire Süt Koopeartif Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Başkan Soyer, İzmir’in Türkiye’nin tarım başkenti olacağını söyledi.  Başkan Soyer, “İzmir'de yarattığımız bu model Türkiye'ye örnek oluncaya, Türkiye'yi değiştirinceye kadar çalışacağız. Türkiye İzmir'i örnek alsa kurtulacak. Bir ülke için tarım kilittir. O kilidi İzmir anahtarı ile biz açıyoruz.  Göreceksiniz Türkiye İzmir'i takip edecek ve Türkiye'yi hep beraber değiştireceğiz" dedi.  



Süt Kuzusu Projesi’ne Menderes, Torbalı, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde bulunan 1-5 yaş aralığındaki 20 bin çocuk daha dahil edilirken, Tire Süt Kooperatifi ile İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği'ne bağlı Bergama’da faaliyet gösteren Yukarıcuma, Aşağıcuma ve Hisarköy Tarımsal Kalkınma kooperatifleri ile yeni bir alım sözleşmesi imzalandı. Hem süt üreticilerinin sözleşmeli alımla nefes alması sağlanırken, projeden yararlanan çocuk sayısı da arttırılmış oldu. 

SLOGANIMIZ HERKES KAZANSIN
Süt Kuzusu Projesi'nin sadece aileleri ve çocukları mutlu eden bir yardım projesi olmadığını vurgulayan Başkan Soyer, "Bu proje tarımı destekleyen, çiftçiye sahip çıkan Türkiye'ye örnek bir projedir. Kooperatiflerimizle  yaptığımız yeni süt alım sözleşmesi ile süt üreticilerinin nefes almasını sağlarken,  projeden yararlanan çocuk sayısını da arttırıyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda tek bir kişinin kazanması yok. Sloganımız 'herkes kazansın'. Yeni süt alım sözleşmemiz herkese hayırlı olsun. Torbalı, Menderes, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinin 96 merkez mahallesinde 20 bin çocuğumuza daha süt dağıtacağız, projeden yararlanan çocuk sayısı 155 bin olacak. Bu daha başlangıç. Tarımı,  çiftçiyi,  üreticiyi destekleme devam edeceğiz" diye konuştu. 



TÜRKİYE İZMİR'İ TAKİP EDECEK
Kadifekale'de Pagos üretici pazarı açtıklarını, üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturduklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir'de yarattığımız bu model Türkiye'ye örnek oluncaya, Türkiye'yi değiştirinceye kadar çalışacağız. Türkiye İzmir'i örnek alsa kurtulacak. İzmir kooperatifçiliğin,  Türkiye tarımının baş şehri olacak. Bu hep birlikte göreceksiniz.  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarım politikasını İzmir'e bakarak yapacak.  İthalatla dışa bağımlılık arttıkça, üretim düştükçe  milletin hakkını,  hukukunu,  adaletini koruyamazsınız. Bunun için önce ekonominiz kendi kendine yetecek,  dışarıya muhtaç olmadan kendi kendinizi doyuracaksınız.  Ondan sonra sanayi,  turizm gelecek. Bir ülke için tarım kilittir.   O kilidi İzmir anahtarı ile biz açıyoruz.  Göreceksiniz Türkiye İzmir'i takip edecek ve Türkiye'yi hep beraber değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.  
İZMİR MODEL ALINMALI
Türkiye’nin tarımda ithalat yapan bir ülke yerine ihracat yapan bir ülkeye dönüştürmek istiyorsak Türkiye Cumhuriyeti’nin mutlaka İzmir’i model alması gerektiğini söyleyen Eskiyörük, “Bir anlamda milli mücadele verdiklerini ifade eden Eskiyörük, “Burada müthiş ve Türkiye’nin özlediği bir tablo var. Bunu umarım bütün Anadolu’da gerçekleştirmek için artık İzmir örnek alınır. Bugün üretici ve tüketiciyle buluştuğu bir yerdeyiz. Emeğin kurulduğu bir yerdeyiz. İthalat yapan değil ihracat yapan bir Türkiye yaratmak istiyorsak Türkiye Cumhuriyeti İzmir modelini kabul etmek zorunda kalacak. Mecbur, aksi takdirde tarımımız yabancı sermayenin eline geçecek. Biz bir anlamda bir milli mücadele ve ülkeyi koruma mücadelesi veriyoruz” dedi. 
KÜÇÜK MENDERES TÜRKİYE’NİN SÜT MERKEZİ OLDU
11 yıldır projenin devam ettiğini dile getiren Eskiyörük, bu süre zarfında tek bir çocuğun dahi hastaneye kaldırılmadığını belirtti. İzmir’in mutlaka takip edilmesi gerektiğini de söyleyen Eskiyörük, “Ben burada üreticiler adına yer alıyorum. Süt Kuzusu Projemizi bugün genişletiyoruz. Artık Küçük Menderes Türkiye’nin süt merkezi oldu. Öyle sonuçlar elde ettik ki; verimlilik yükseldi, kalite yükseldi, üretim arttı, sanayi gelişti, üreticiler büyüdü, üreticiler korundu insanlar mutlu, göç durdu. İstenen bu değil mi? 11 yıldır bu projeyi yürütüyoruz ve hiçbir çocuğumuz sağlık sorunu yaşamadı. Bu kadar işimizi önemsiyoruz, bu kadar titizlikle yapıyoruz. Ben Türkiye’ye diyorum ki İzmir’i takip edin. İzmir ne yapıyorsa onu yapın, bu ülkeyi kurtarın. İzmir’in insanı akıllı, süt tüketme bilinci var. Bu yüzden ben biliyorum ki İzmir’den daha çok Mustafa Kemal’ler yetişecek. O yüzden hep diyorum ki gelin kooperatifler kurun, üreticiyi koruyun, üreticiyi sömürgeden kurtarın. Kooperatifçilik Atatürk’ün çizdiği yol demektir. Sevgi ve saygı demektir” ifadelerini kullandı.