Sayfa Yükleniyor...
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde konuşan Bakan Kurtulmuş, küresel kültürün yeme içme alışkanlıklarını etkilediğini belirterek, Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak dedi
KENAN YEŞİL
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de, Travel Turkey İzmir ile eşzamanlı başladı. Kongre 9 Aralık tarihlerine kadar fuarizmirde devam edecek. İZFAŞ, TÜRSAB, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede, dünyanın önde gelen gastronomi, turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek.
TÜRK MUTFAĞI VURGUSU
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye belli, hedeflere ulaşması paydaşların müşterek çalışması ile mümkün olur. Üniversitelerimiz turizm sektörleriyle ilgili faaliyetlerde ne kadar çok yer alırlarsa sonuçlarda o kadar kısa sürede gerçekleşir. Gastronomi konusunda en rahat konuşacak ülkelerden biriyiz. Post modern zamanlarda en fazla önemsenen anahtarlardan biri milli mutfak kültürüdür. Her vatandaşın kabul ettiği yeme içme alışkanlıkları maalesef küresel kültürün yeme alışkanlıkları ile etkilenmiştir. Türkiyenin son derece zengin olduğunu farkına varması lazım. Post modern insanın önüne mutfağımızın zenginliğini koymak, Türkiye turizmini güçlendirecek bir gelişme olacak ifadesini kullandı.
5 HİKAYE, 5 DUYU, 5 YARATICI ETKİNLİK
3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 5 hikaye, 5 duyu, 5 yaratıcı etkinlik teması ile lezzet düşkünlerini uzmanlarıyla buluşturuyor. Turizm acente sahipleri, şirket genel müdürleri, rehberler, gazeteci ve yazarlar ile eğitmenlerin katılımıyla düzenlenecek panellerde Gastronomi Turizminin yeri ile önemi tartışılacak. Travel Turkey İzmir ve Gastronomi Turizmi Kongresinin yanı sıra 9 Aralık tarihine kadar Türkiye Aşıcılar Federasyonu (TAFED) ve İzmir Aşçılar Derneği desteğiyle lezzetli yarışmalar gerçekleştiriliyor. Dün başlayan Butik Pastacılık Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Profesyoneller Ekip Yarışması ile birlikte Bireysel Öğrenciler Yarışması, Serbest Bireysel Yemek Yarışması, Üniversiteliler En İyi Ekip Yarışması, yarın ise Liseler Ekip yarışması düzenlenecek.
Haber Merkezi