Sayfa Yükleniyor...
Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenecek 10. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'na jüri üyesi olarak katılmak üzere Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü zeytinyağı tadım uzmanları, Ayvalıkın zeytin ve zeytinyağını tattı.
Uluslar arası zeytin ve zeytinyağı tadım uzmanları Edremit Ticaret Odasının davetlisi olarak Ayvalıka geldiler.
Zeytindostu Derneğinden Müge Nebioğlu, Tayvandan Ellan Wu, Yunanistandan Manolis Salivovas, İtalyadan Aldo Manzini, İngiltereden Johny Madge gibi dünya çapında tanınan tadımcılarla Ayvalıkın Altınova Mahallesinde ; Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Tadım Uzmanı Hüseyin Bozkurtu ziyaret eden heyet, Bozkurttan bölgenin zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında bilgiler aldılar.
Hüseyin Bozkurtun kendi firması tarafından ürettiği zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin tadan dünyaca ünlü tadımcılar Ayvalıkın zeytinyağının kalitesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Zeytindostu Derneği olarak bu yıl 10'uncusu yapılacak yarışma kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden tadım uzmanlarının Türkiyeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hüseyin Bozkurt, bu organizasyonla dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının üretildiği Kuzey Egenin sesinin bir kez daha duyulacak olduğunu belirtti.
Ülkesinde ve dünyada tadım uzmanlığı konusunda söz sahibi olan Yunanistanlı Manolis Salivovas, Kuzey Ege ve çevresindeki zeytin üretiminin Ege Adaları ile aynı kalitede olduğunu ve bu yüzden de başta Ayvalık olmak üzere Midilli ve Edremit zeytinyağlarının tam bir şifa kaynadığı olduğunu söyledi.
Salivovas bunun nedeninin de Kazdağları eteklerinde oksijeni bol koşullarda yetişen zeytin ağaçlarının bölge halkı tarafından sevgi dolu bir titizlikle bakılıp korunmasından kaynaklandığına inandığını belirtti. (İHA)
Haber Merkezi