- Gündem
- 23.05.2025 12:40
Türkiyedeki balık tüketiminin artırılması ve önemine dikkat çekilmesi amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Balık Ekmek Şenliğinde, öğrencilere bu kez balık tutmayı değil balık yemeyi öğrettiler
SDÜ 19 Mayıs Amfisi Öğrenci Meydanında kurulan stantlarda yapılan balık ekmekler, uzun kuyruklar oluşturan binlerce öğrenciye ücretsiz olarak dağıtıldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Su Ürünleri Fakültesi İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği ile üretici firmalar işbirliğinde gerçekleştirilen 2.Balık Şenliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlikte katılımcılar doyasıya balık ekmek yerken, alana gelen bazı öğrenciler de öğle vaktine denk gelen zamanda karnını doyurdu. Balık Ekmek Şenliğinde ayrıca, yöresel halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi. SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, Ispartada sektördeki ileri gelen temsilcilerimizle birlikte alabalık üretiminde önde gelen bir bölgeyiz. Bu nedenle sektörümüz ve üniversitemiz işbirliğinde, böyle bir etkinliği öğrencilerimize sağlıklı beslenmeyi vurgulamak adına, aynı zamanda sağlıklı bir protein kaynağı olan balığın halkımız tarafından tüketilmesinin teşviki, onlara bunun önemini vurgulamak anlamında bu etkinliği önemsedik ve ikinci kere düzenledik. Burada önemle vurgulamak istediğim bir konu var; gerek doğal balık gerekse kültür balığı, besinsel değeri açısından hiçbir farklılığı olmayan oldukça besleyici en önemli protein kaynağını oluşturuyor. Kültür balığının da tüketimi konusunda daha bilinçlendirmek adına bu etkinlikte biz, kültür balığı alabalığımızı öğrenci ve misafirlerimize sunarak, bunu da vurgulamak istedik. Çünkü balık, omega 3 açısından besleyici, vitaminler ve mineraller açısından zengin, insan sağlığı açısından en önemli protein kaynağı. Bugün burada bunun için bir araya geldik. Katılan herkese teşekkür ediyorum dedi. İHA