Üniversiteli aşçılar başarıyla döndü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin yetenekli şef adayları, 2.Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması 2019’dan başarıyla döndü.

  • Oluşturulma Tarihi : 25.01.2019 08:43
  • Güncelleme Tarihi : 25.01.2019 08:43
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Üniversiteli aşçılar başarıyla döndü haberinin görseli

869 Yerliyse Yeriz” sloganıyla Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği  (AGEB) Derneği’nce düzenlenen yarışmaya, İKÇÜ’yü temsilen katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Olcay Gül Koç ile Simge Sümer Türkiye ikincisi oldu.
AGEB Zekai Ademir Üniversiteliler Kapalı Kutu yarışmasında, ana yemek ve tatlı kategorisinde yaptıkları; safranlı buğday pilavı, kuzu pirzola, ızgara sebzeler ve hurmalı muhallebi ile ikinci olan kadın şefler İKÇÜ’ye gurur yaşattı. 2'şer kişiden oluşan 24 gruptaki genç aşçılarla yarışarak önemli bir sonuç elde eden Koç ile Sümer, kazandıkları bu başarıyı Rektör Prof.Dr. Köse ile paylaştı. Öğrencilere, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba da eşlik etti. HABER MERKEZİ