Urla’da örnek alınacak projelere imza atıldı

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 5 Nisan 2024 tarihinde göreve başlamasının ardından geçen bir yıl boyunca ilçede sosyal, çevresel, altyapısal ve kültürel alanda önemli dönüşüm süreçlerine imza attı


  • Oluşturulma Tarihi : 11.04.2025 11:59
  • Güncelleme Tarihi : 11.04.2025 11:59
  • Kaynak : BÜLTEN
Urla’da örnek alınacak projelere imza atıldı haberinin görseli

Katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket eden Başkan Balkan ve ekibi, şeffaf yönetim, ortak akıl ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda Urla’da örnek alınacak projelere imza attı.

2024 Yerel Yönetimler seçimlerinde rekor oyla Urla Belediye Başkanı seçilen Selçuk Balkan, göreve geldiği günden itibaren ilçede büyük bir değişim başlattı. Başkan Balkan’ın liderliğinde, Urla’da hizmet, doğa, altyapı, tarım ve kültür alanlarında yeni bir dönem başladı. Seçim sürecinde duyurduğu projeleri hızla hayata geçiren Başkan Balkan, aynı zamanda Urla Belediyesinin borcunu azaltmak için tasarruf tedbirlerinden ödün vermedi. Bir süredir kullanılmayan ve etkinliklere kapalı olan Urla Eski Tamirhane Binası, kısa bir süre içinde eski ihtişamına kavuşturularak tekrar faaliyete geçti. Bina içinde Kadın Üretici Pazarı ve 2. El Antika Pazarı yeniden kurulmaya başlandı.

"PLAJLAR HALKINDIR"

Urla Belediyesi, “Plajlar halkındır” anlayışıyla hareket ederek, 2024 yaz sezonu öncesinde ilçeye bağlı Kalabak, Gülbahçe, Demircili, Özbek, Zeytineli, Azmak, Altınköy, Zeytinalan, İçmeler, Çeşmealtı, Torasan ve Balıklıova gibi 22 sahili halkın kullanımına sundu. Belediyenin kendi kaynaklarıyla yapılan projede, duş, soyunma kabini, tuvalet ve gölgelik gibi yapılar kurularak plajlar daha erişilebilir hale getirildi. Bu uygulama, her vatandaşın denize eşit ve ücretsiz şekilde ulaşabilmesini sağlayarak, sosyal adaletin ve kıyıların kamusal alanlar olarak korunmasının örneği oldu.

Urla Belediyesi, hizmet kalitesini yükseltmek ve mahallelerdeki belediye hizmetlerini daha hızlı bir şekilde sunabilmek amacıyla 30 yeni aracı kendi öz kaynaklarıyla satın aldı. Yeni araç filosunda çöp kamyonları, temizlik araçları, iş makineleri ve bakım araçları yer alıyor. Araç teslim töreninde konuşan Başkan Balkan, “Tek bir kuruş kredi kullanmadan Urla'nın geleceğine yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.

Urla Belediyesi, sosyal yardımlaşmayı güçlendirmek ve hemşehrilik bilincini pekiştirmek amacıyla başlattığı Urla Kart projesinin lansmanını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Proje, sosyal dayanışmayı artırmayı ve yardım sistemlerini daha düzenli hale getirmeyi hedefliyor. Yardıma ihtiyaç duyan bireylere İzmir Şehir Kart altyapısı kullanılarak ulaşılacak. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Kart’ın sadece sosyal destek sağlayan bir kart olmadığını vurgulayarak, “Bu kart, aynı zamanda birlikteliğimizin, hemşehriliğimizin ve daha güçlü bir Urla’nın simgesi olacak. Urla’da yaşayan herkesin aidiyet duygusunu güçlendireceğine inandığımız bu kart ile kentimizde yaşamanın ayrıcalıklarını keşfedeceğiz” dedi.

"EVDE BAKIM HİZMETLERİ"

Urla Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. İlçede yaşlı nüfusun ortalama yaşı 58.7 olan Urla'da, yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen “Evde Bakım Hizmetleri” projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Urla Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilecek. 2024 yılında inşaatına başlanan projede, ilçedeki dezavantajlı yaşlı bireylere evlerinde bakım hizmeti sunulacak. Proje kapsamında, iki doktor, iki hemşire, iki erkek ve iki kadın yardımcı personelden oluşan toplam 8 kişilik bir sağlık ekibi görev yapacak. Evde Bakım Hizmetleri Binası’nın inşaatının 2025 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, altyapı ve üstyapı projeleriyle İzmir’in en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi Urla’nın her köşesine hizmet götürdü. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2024 yılı içerisinde 50 bin ton asfalt yama, 3 bin ton asfalt yol yapımı ve 75 bin metrekare kilit parke taş döşeme çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca, Başkan Balkan’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve yaz aylarında artan nüfus nedeniyle Çeşmealtı ve İskele bölgelerinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olarak, alternatif bir yol güzergahı hizmete sunuldu.

Başkan Balkan, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit edebilmek amacıyla düzenli aralıklarla muhtarlarla toplantılar gerçekleştirdi. Bu toplantılarda, altyapı, çevre, temizlik ve sosyal destek gibi konularda her mahalleye özel çözümler üretiliyor. Katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda, mahalle sakinlerinin talepleri doğrudan yönetim planlarına dahil ediliyor. Ayrıca, “Halk Buluşmaları” düzenleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geliniyor, sorunlar dinleniyor ve çözüm önerileri yerinde değerlendiriliyor. Güvendik ve Denizli mahallelerinde başlayan bu buluşmalarla, şu ana kadar 28 mahallede Halk Buluşmaları yapıldı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, taleplerin ilgili birimlere iletilerek kısa süre içinde çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 46 BİN 500 LİRA

Urla Belediyesi, kadrolu işçi, memur ve KHK'lı işçilerle yaptığı Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) sayesinde çalışanlarını enflasyona ezdirmedi. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “İşçimizi enflasyona ezdirmedik, mutlu çalışan mutlu bir Urla yaratır” diyerek, emeğin hakkını verdiklerini ifade etti. Başkan Balkan, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları TİS’lerin, DİSK yetkilileriyle dayanışma içinde ve iş barışını sağlayan örnek bir çalışma olarak hayata geçtiğini vurguladı. 1 Ocak 2025 itibarıyla, Urla Belediyesinde yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşı 46 bin 500 TL olarak emekçilerin hesaplarına yatırıldı.

Urla Belediyesi, 6360 sayılı yasa ile belediyeye devredilen köy parsellerini, kooperatiflerle iş birliği yaparak köylüye geri kazandırdı. 6360 Sayılı Kanun ile köy tüzel kişiliğinin sona ermesinin ardından belediyeye devredilen köy parselleri, Urla Belediyesi tarafından kooperatifler aracılığıyla köylere tekrar verilmekte. Urla Belediyesi, Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, yaklaşık 30 bin metrekarelik zeytinlik alanı köylünün kullanımına sundu. Ayrıca, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla Urla Belediyesi, Nohutalan Mahallesi'ndeki nohut üreticilerine tohum desteği sağladı.

NOHUT ÜRETİCİLERİNE TOHUM DESTEĞİ

Urla Belediyesi, 6360 sayılı yasa ile belediyeye devredilen köy parsellerini kooperatiflerle iş birliği yaparak köylüye yeniden kazandırdı. Köy tüzel kişiliğinin sona ermesiyle belediyeye devrolan köy parselleri, Urla Belediyesi tarafından kooperatifler aracılığıyla köylere geri verilmeye devam ediyor. Urla Belediyesi, Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, yaklaşık 30 bin metrekarelik zeytinlik alanı köylülerin kullanımına sundu. Ayrıca, tarımsal üretimi artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Urla Belediyesi, Nohutalan Mahallesi'ndeki nohut üreticilerine tohum desteği sağladı.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, geçtiğimiz yılı değerlendirirken şu açıklamalarda bulundu:  
“Göreve başladığımız günden bu yana tek bir önceliğimiz oldu: ‘Urla halkına hak ettiği kaliteli yaşamı sunmak.’ Tüm projelerimizi doğayla uyumlu, bilimsel verilerle desteklenmiş ve ortak akılla şekillendirdik. Sosyal adalet, çevre duyarlılığı, şeffaf yönetim ve kültürel zenginliklerimizi koruma konusundaki kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz.”

Yazarımız Kim ?

BÜLTEN