Sayfa Yükleniyor...
İEF'nin Maker Fair bölümü yoğun ilgi ile takip edildi. Çocukların eğitimine katkıda bulunmayı amaçlayan Zik Zak eğitim kurumu öğretmenlerinden Nihan Oral çocukların gelişimi için izledikleri yolu anlattı
ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER
Bu yıl 85'incisi düzenlenen İzmir Enternasyol Fuarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Özellikle Maker Fair bölümü ilgiyle takip edildi. Modern çağın öğrenci ve eğitim kurumlarına destekte bulunmak amacıyla farklı tarzda zeka ve mantık oyunlarıyla çocukların gelişimine katkıda bulunmayı amaç edinmiş Zik Zak eğitim, danışmanlık, organizasyon kurumu yaptığı faaliyetler ile çocukların eğitimine fayda sağlıyor. Zik Zak kurumlarında öğretmenlik yapan Nihan Oral, çocuklara verilen eğitimlerden söz etti. Oral, "Eğitimin bütün bileşenleri ile çalışmayı amaçlayan bir yapıdayız. Kadromuz tamamı ile öğretmenlerden oluşuyor. Hem öğretmenler hem öğrenciler hem de eğitim kurumları ile çalışıyoruz. Bu şekilde tüm paydaşların fikirlerini alarak ortak bir çalışma gerçekleştirebiliyoruz. Çocuklar ile akademik çalışmalardan ziyade sosyal gelişimleri üzerine yoğunlaşıyoruz. Sanatsal, bilimsel ve sportif aktiviteler yapıyoruz" dedi.
ÇOCUKLAR KENDİ OYUNCAKLARINI ÜRETİYORLAR
Kurumun çocuklara yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Oral, "Çok çeşitli atölyelerimiz var. Atölye tabanlı çalışıyoruz. 7-12 yaş gurubu çocukları bir araya getiriyoruz. Akran öğrenmesi değer veriyoruz. Bu sebeple bir arada olmaları bizim için önemli. İç mekan ve dış mekan atölyelerimiz var. Çocuklara zeka oyunları ürettiriyoruz. Bunların hepsi tamamen artık malzemelerden gerçekleştiriliyor. Bu tür oyunlar piyasada çok yüksek meblağlara ile satılıyor. Bu fiyatlara oyunları almak yerine kendileri üretiyorlar. Böyle bir atölyemiz var. Bunun dışında şifre korsanları adını verdiğimiz bir oyunumuz var. Oryantiring spor dalının bileşenlerini içeriyor. Alan içerisindeki harita ile çocukları doğru alanları bulmalarını hedefletiyor. Sonuçta bir şifreye ulaşıyorlar. Problem çözücüler diye bir atölyemiz var. Bu da gelecekten gelen bir problem senaryosuna çözümler ürettikleri bir atölye. Çözümler ile artık malzemelerden ürettiklerini modelleştiriyorlar" dedi.
BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ ATÖLYELER
Atölye eğitim programları hakkında bilgiler veren Oral, "Yaz okulu dahilinde bu sene için gerçekleştirdiğimiz atölyeler 11 aylık bir süreci kapsıyordu. Bu programa 11 hafta katılan çocuklarımızda vardı fakat tek bir atölye almak isteyenlerde oldu. Bu konuda esneğiz. Bir atölyede çocuk 40 dakikada yapmak istediği şeyi yapabiliyor. Birbirini takip eden bir modüler sistem yok. Her hafta farklı bir eğitim veriliyor. Çocuklarımız teknoloji ile çok iç içeler. Maker hareketi üretmek üzerine olan bir kültür. Maalesef bizim ülkemizde yanlış anlaşılıyor. İnsanlar bunu bir tüketim olarak algılıyorlar. Biz işin 0 noktasında bulunuyoruz. Çocuk yazılım yazabiliyor ancak yazdığı yazılımı kullanacak aleti bilmiyor. Biz bunu öğretiyoruz. Hayal güçlerinin gelişmesinde katkıda bulunuyoruz. Bizde ise teknolojiden uzak birbirleri ile daha yakın iletişim kurabilecekleri alana sahip oluyorlar" diye konuştu.
Haber Merkezi