- Kültür-Sanat
- 19.04.2025 11:28
Yarımada'nın sembol ürünlerinden enginarın tanıtımı için düzenlenen 1.Uluslararası Urla Enginar Festivalinin gala yemeği dünyada varlığını sürdüren tek tahaffuzhane olma özelliği ile zamana direnerek ayakta kalma savaşı veren Karantina Adasındaki tahaffuzhane binasında gerçekleşti
Hastalık durumunda salgın ve ölümcül vakaların önüne geçilebilmesi için ulusal ve uluslararası kanunlarla oluşturulmuş stratejik öneme sahip olan Tahaffuzhanede düzenlenen gala yemeğine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, PTT Urla Merkez Müdürü Mehmet Ali Fırat, Halk Bankası Şube Müdürü Suat Kepenek, şef Semen Öner, Selcen Dabağ, Fabio Brambilla, Barış Sönmez Işık ve Maria Ekmekçioğlu, Urla Enginar Festivali Proje Yöneticisi Sırma Güven, Enginar Festivali Komite Başkanları, oda başkanları, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri ve gazeteci-magazin yazarı Esin Övet katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna katkı ve desteklerinden dolayı plaket takdim eden Uyar, Urlalılar adına size çok teşekkür ederim. Bizler için çok kıymetli ve değerlisiniz dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş adına plaketi Başkan Kocaoğlu Rektör Esene takdim etti.
Urlanın sakız enginarını dünyaya tanıtmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen festivalin oluşmasında ve sonrasında emeği geçen ekibe enginar yapraklarının kağıda dönüştürülmesinden oluşan plaketleri Başkan Uyar takdim etti.
Birbirinden farklı enginar lezzetlerinin yer aldığı gala yemeğinde davetliler denizin huzurunda Grup Yankının şarkıları ile keyifli bir akşam yaşadı. (HABER MERKEZİ)