Sayfa Yükleniyor...
Kitap Fuarında Cavit Kürnek Sardunyanın Adı Maria ve Dalgaları Saymak kitaplarıyla yer alırken Hakkı Avan ve Seval Arslan ise Niobe Ağlayan Kaya kitaplarını imzaladı
ANIL YIKGEÇ
Üç salon ve üç konferasyon salonuyla bu yıl da büyük ilgi gören Kitap Fuarında adeta yazarlar geçidi vardı.
60 YILIN EMEĞİ
Fotoğraf sanatçısı-Yazar Cavit Kürnek Kitap Fuarında Sardunyanın Adı Maria ve Dalgaları Saymak isimli kitaplarını imzaladı. Kanguru Yayınlarından çıkan Dalgaları Saymak isimli romanı kendini bulmaya çalışan bir kadının hayatını değiştirme sürecini anlatıyor. Sardunyanın Adı Maria kitabı ise 37 tane öyküden oluşuyor. Çeşmenin sevilen isimlerinden olan sanatçı Cavit Kürnek, 60 yıllık fotoğraf sanatçılığının yanında yazarlık ve çizim çalışmalarını da sığdırdı. Dört gün boyunca fuarda kitapseverleriyle buluşan Kürnek, kendi fotoğraflarından oluşan kartpostalları da kitaplarını alanlara armağan etti.
HEM EFSANESİ HEM ŞİİRLERİ VAR
Ağlayan Kaya Niobe isimli kitabın yazarları Hakkı Avan ve Seval Arslan da Arkeoloji ve Sanat Yayınevi standında kitapseverlerle buluştu. Hakkı Avan, Niobe kitabı Manisada Niobenin öyküsünden yola çıkarak hazırladıklarını söyledi. Niobe Ağlayan Kaya isimli kitap hem Niobenin efsanesini anlatıyor hem de onunla ilgili şiirleri barındırıyor.
Manisanın önemli simgelerinden biri olan Niobeyi anlattıklarını söyleyen Avan, Bu kitap, hem onun hikayesini anlatıyor hem de onunla ilgili şiirleri barındırıyor. Gerçek bir kişilik olan Niobe Manisanın önemli simgelerinden biridir. Bu kentin kuruluşu 5 bin yıl öncesine uzanıyor. Bu bakımdan da Niobe söylence kişisi olmak yanında gerçek bir babanın kızıdır. On iki çocuğu oluyor. Çocuklarıyla çok övünen bir anne. Hem kral kızı hem de kral eşi. Çocuklarının diğer tanrılar tarafından öldürülmesi sebebiyle on gün boyunca ağlayan Niobe, Tanrı Zeus tarafından bir taşa dönüştürülüyor. Bugün Manisada Çağdaş Deresinin kenarında Ağlayan Kaya olarak biliniyor. Bu kitapta da doğal anıt olan kayayı anlatıyoruz. İki buçuk yıl içinde Seval Arslan ile beraber yazdık dedi.
KADINLARIN VE ACILI ANNELERİN SİMGESİ
Acılı annelerin ve kadınların simgesi haline gelmiş olan Niobeyi anlatmayı tercih ettiklerini ifade eden Seval Arslan ise, Manisalıyız ve Niobe de memleketimizin bir değeri. Niobe ağlayan kadınların, acılı annelerin de simgesidir. Ben de bir kadın olarak Manisamızın adını kültür turizm anlamında duyurmak ve bilinmeyen yönlerini çıkarmak adına böyle bir çalışma yaptık. İki buçuk yılda Niobe üzerine yazılmış ilk kadın şair Saphodan günümüze kadar şiirlerini de derledik. 39 tane şiir yer alıyor. Efsanenin hem yazı bölümü hem de şiir bölümü var. Böylece farklı bir konsepte imza atmış oluyoruz diye konuştu.
Haber Merkezi