Ani misafire tatlı çözüm! 15 dakikada hazırlanacak 4 pratik kurabiye tarifi

Habersiz misafir mi geldi? Hiç telaş yapmadan önceden hazırlayıp dondurduğunuz pratik kurabiyeleri fırına atın, çay demlenene kadar sıcacık lezzetin keyfini çıkarın. İşte tek hamurla dört farklı kurabiye tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 25.02.2025 11:40
  • Güncelleme Tarihi : 25.02.2025 11:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ani misafire tatlı çözüm! 15 dakikada hazırlanacak 4 pratik kurabiye tarifi

Habersiz misafiriniz geldiğinde, çayla beraber hemen sunabileceğiniz sıcak ve pratik bir kurabiye hazırlamak istiyorsanız, önceden hazırlayıp buzluğa koyduğunuz kurabiyeleri çıkarıp sadece 15 dakika içerisinde fırına gönderebilirsiniz. Kısa sürede evinizi mis gibi kokular sararken, siz de zahmetsizce lezzetli bir ikramın tadını çıkarabilirsiniz. İşte tek hamurla hazırlayabileceğiniz 4 farklı buzluk kurabiyesi tarifi sizler için haberimizde…

Tek Hamurla 4 Çeşit Buzluk Kurabiyesi Tarifi

             250 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)

             Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)

             1 su bardağı toz şeker

             1 paket kabartma tozu

             2 adet yumurta

             1 paket vanilya

Hamurların içine koymak için (isteğe göre);

             Küçük bir kase doğranmış ceviz

             Küçük bir kase doğranmış kuru kayısı

             1 çay kaşığı zerdeçal (Silme)

             1 yemek kaşığı kakao

             Beyaz çikolata

             Damla çikolata

BUZLUK KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Hamur için, un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Ardından, unu yavaşça ekleyin ve ele yapışmayacak , yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru daha sonra dört eşit parçaya bölün.

Dört parçaya ayrılan hamurlardan birine kakao ve cevizi ekleyin. İkinci hamura kayısı ve zerdeçal ekleyebilirsiniz eğer bunlardan birini koymak istemiyorsanız isteğe bağlı farklı alternatiflerde kullanabilirsiniz. Üçüncü hamura da kakao ve iri kıyılmış olan beyaz çikolatayı ekleyin.

Son olarak dördüncü hamura da damla çikolatayı ekleyerek hamurlar malzemelerle karışana kadar yoğurun. Sadece ilk hamurda kakaonun hamura mermer desen verebilmesi için o kadar fazla yoğurulmasına gerek yok.

Hazırlanan dört hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp uzunlamasına şekil verin ve daha sonra buzluğa kaldırın.

Eğer hemen pişirmek istiyorsanız buzlukta yine de bir 15 dakika bekleterek ardından dilimleyin. Önceden 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Eğer hemen pişirmek istemiyorsanız pratiklik açısından buzlukta istediğiniz kadar bekletip istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ