Sayfa Yükleniyor...
Doyuruculuğu ile favori olan yemeklerden biri Etli Maklube nasıl yapılır? İşte Etli Maklube tarifi...
Arap ülkelerinde sıklıkla tüketilen Maklube, ülkemizde de rağbet görmektedir. Peki, Etli Maklube nasıl yapılır? İşte Etli Maklube tarifi...
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Kuşbaşı etleri geniş bir tencerede zeytinyağı ile soteleyin. Eğer etler tam pişmemişse, bir bardak sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
Yıkanmış pirincin yarısını etlerin üzerine ekleyin. Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri de dizin.
Kalan pirinci ekleyin. Pirinçlerin üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ile doldurun.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra yarım saat demlenmeye bırakın.
Tencereyi ters çevirerek bir tepsiye alın, etler üstte gelecek şekilde yerleştirin. Arzuya göre yanına salata veya turşu ekleyerek süsleyebilirsiniz.
HABER MERKEZİ