Sayfa Yükleniyor...
Hindiztan cevizinin Marshmallow ile buluştuğu muazzam lezzet Eti puf nasıl yapılır? Eti puf malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...
Evde çocuklarınıza Eti puf mu yapmak istiyorsunuz? Bu hafif ve lezzettli tatlının yapımı oldukça basit. Peki, ev yapımı Eti puf nasıl yapılır? Eti puf malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizin devamında...
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tabanı için 1 paket tahıllı bisküvi
Üzeri için:
Toz hindistan cevizi
Renkli şekerleme
Eti puf yapımı için önce tüm malzemeleri bir tencerede harmanlayalım. Bu harmanlama işlemine tereyağı ve vanilyayı dahil etmeyelim.
Daha sonra bu karışımı ocağa alalım ve akışkan bir muhallebi kıvamına getirelim.
Pişen muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ve vanilya ekleyelim.
Mikserle çırpma işlemini yaptıktan sonra da muhallebiyi streçleyelim.
Oda sıcaklığında bekleyen ve soğuyan muhallebiyi sıkma torbasına aldıktan sonra bisküvilerin üzerine yayalım.
Son olarak hindistan cevizine bulayalım. Eğer farklı çeşitlerde yapmak istiyorsanız renkli şekerlere de bulayabilirsiniz.
Puflar servis için hazır.
HABER MERKEZİ