Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi: Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır?

20 Ağustos Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün menüsü açıklandı. Gelinler tezgah başına geçti ve en lezzetli Muhallebili Kemalpaşa için hazırlıklara başlandı. Peki, Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemalpaşa tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 20.08.2024 14:05
  • Güncelleme Tarihi : 20.08.2024 11:05
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi: Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır?

Muhallebili Kemalpaşa tarifini merak eden izleyiciler ekran başına geçti. 20 Ağustos Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın 1432. bölümünde günün yemeği Muhallebili Kemalpaşa olarak belirlendi. Peki, Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemalpaşa tarifi...

Muhallebili Kemalpaşa Malzemeleri

1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)

Muhallebisi için:

5 su bardağı süt

2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

2 dolu yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 paket vanilya

Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su

Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa

Muhallebili Kemalpaşa Nasıl Yapılır?

Kemalpaşa tatlısını, paketteki pişirme talimatlarına göre hazırlayalım.

Pişirdiğimiz tatlıları, 30x23 cm boyutundaki tepsiye sıralı şekilde koyalım.

Bir tencerede nişasta, un, şeker, Hindistan cevizi ve sütü karıştırarak birleştirelim.

Karışımı sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Muhallebi piştikten sonra, tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.

Soğuyan tatlıların üzerine sıcak muhallebiyi dökelim ve tatlıyı soğumaya bırakalım.

Tatlı oda sıcaklığına geldikten sonra, 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim. İyice soğuduktan sonra dilimleyip, istediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ