Gelinim Mutfakta Zade kebabı tarifi: Zade kebabı nasıl yapılır?
Haftanın ilk gününde gelinler Zade Kebabı yapmak için kollarını sıvadı. Peki, Gelinim Mutfakta Zade kebabı nasıl yapılır? İşte merak edilen zade kebabı tarifi…
Gelinim Mutfakta'nın haftanın ilk günü yeni bölümü heyecanıyla başladı. Gelinlerin bugün yapacağı yemek Zade kebabı oldu. Programda Zade kebabının püf noktaları ve tarifi izleyicilerle paylaşıldı. Peki, Zade kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar...
ZADE KEBABI MALZEMELERİ
- 250-300 gr kuşbaşı et
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- 1 adet iri sulu domates
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 fiske karabiber
- 4 diş sarımsak
- 4 adet uzun patlıcan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (Etli Harç İçin)
- Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
- Kaşar peyniri rendesi (Üzerine)
ZADE KEBABI NASIL YAPILIR?
- Et, yüksek ateşte suyunu salana kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra üzerine 1 ila 1,5 bardak su eklenir ve et tamamen yumuşayana kadar pişirilir. Bu işlemi düdüklü tencerede kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.
- Et suyu çekince, üzerine sıvı yağ eklenir ve birkaç kez çevrilir. Ardından doğranmış soğan, sarımsak ve biberler ekleyin malzemeler yumuşayana kadar kavurun.
- Salça eklenip karıştırın. Rendelenmiş domatesler de eklenip, suyu çekene kadar pişirilir.
- Bir yandan patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Patlıcanlar ise uzun dilimlenip kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.
- Etli karışımın pişirme işlemi tamamlanınca, üzerine bir tutam karabiber ve tuz serpilir. Kızartılmış patatesler eklenir ve karıştırılır, ardından 10 dakika dinlendirilir.
- Patlıcanlar küçük güveç kaplarına çapraz şekilde dizilir ve uçları sarkıtılır. Üzerlerine bir tutam tuz serpilir. Her bir kap üzerine etli karışımdan eklenip kapatılır. İşlem tamamlandığında, bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
HABER MERKEZİ