Kuşbaşılı pasta tarifi! Gelinim Mutfakta kuşbaşılı pasta nasıl yapılır?

Yeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta yarışmacılarının ilk yemeği belli oldu. 22 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1371. bölüm tarifi Kuşbaşılı Pasta oldu. Oldukça değişik olan Kuşbaşılı Pasta tarifi sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 22.04.2024 14:41
  • Güncelleme Tarihi : 22.04.2024 11:41
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kuşbaşılı pasta tarifi! Gelinim Mutfakta kuşbaşılı pasta nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi geldi. 22 Nisan Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında gün ilk yemeği Kuşbaşılı Pasta oldu. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifinin püf noktalarını sizler için araştırdık. Peki, Kuşbaşılı Pasta nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kuşbaşılı Pasta tarifi..

Kuşbaşlı pasta malzemeleri

Kuzu kuşbaşı et (500 gram)

Pancar (2 adet)

Havuç (3 adet)

Donuk bezelye (1 kase)

Patates (2 adet)

Pirinç (1 buçuk su bardağı)

Su (1 buçuk su bardağı)

Tereyağı (250 gram)

Tuz (2 yemek kaşığı)

Karabiber (1 çay kaşığı)

Kekik (1 buçuk çay kaşığı)

Fırını 180 dereceye ısıtın.

YAPILIŞI:

Kuzu etini yıkayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve etleri ekleyip kavurun. Etler renk değiştirinceye kadar kavurun. Patatesleri, havuçları ve pancarları soyup küp şeklinde doğrayın. Büyük bir fırın kabına önce etleri yayın. Üzerine doğranmış patatesleri, havuçları, pancarları ve bezelyeleri ekleyin.

Pirinci yıkayıp süzün ve sebzelerin üzerine yayın. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Sonra suyu ekleyin.

Fırın kabını hafifçe sallayarak pirincin suyunu çekmesini sağlayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, pirincin üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin.

Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin, sonra servis yapın.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ