MasterChef kuru fasulye pilav nasıl yapılır? Kuru fasulye pilav tarifi

MasterChef’te bu akşam ikili düellolarda yapılacak yemek, kuru fasulye pilav olarak belirlendi. İzlerken iştahınızı açacak kuru fasulye pilav lezzetinin tam ölçülerde en leziz tarifini sizler için derledik. İşte MasterChef kuru fasulye pilav tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 28.08.2024 10:27
  • Güncelleme Tarihi : 28.08.2024 07:30
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef kuru fasulye pilav nasıl yapılır? Kuru fasulye pilav tarifi

MasterChef mutfakları bu akşam ikinci takım oyununda ikili düellolara tanıklık edecek. Takımlar günün sonunda yarışmayı kaybederek takımlarından bir kişiyi potaya göndermemek için kıyasıya mücadele edecekler. Bu akşamın düellosunda yapılacak yemek ise kuru fasulye ve pilav olarak belirlendi. Takım oyuncularının her biri en lezzetli kuru fasulye ve pilavı yaparak takımına puan kazandırmayı hedefliyor. İzlerken iştahınızı açacak kuru fasulye pilav tarifini sizler için derledik. İşte MasterChef kuru fasulye pilav tarifi

KURU FASULYE TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı su

1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)

1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kuru fasulyeleri bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, taze su ekleyerek yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. (Bu işlemi düdüklü tencerede yapmanız size zaman ve enerjiden tasarruf sağlayacaktır.) Fasulyeler yumuşamış olmalı ama dağılmamalı.

Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. İsteğe bağlı olarak doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin ve biraz daha pişirin.

Haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin ve karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyin.

Kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip, karışımı kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte fasulyeler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ortalama 30-40 dakika sürebilir.

Kuru fasulyeyi ocaktan almadan önce lezzetini kontrol edin, gerekiyorsa tuz veya baharat ekleyin. Kuru fasulyeniz sunmaya hazır...

masterchef

PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinç

2,5 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı limon suyu (pirincin beyaz kalması için)

Yapılışı:

Pirinci ayıklayıp, bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin ve 10-15 dakika bekletin. Ardından bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip eritin. Pirinci tencereye ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar 4-5 dakika kavurun.

Sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve limon suyunu da ilave edip, bir kez karıştırın.

Pilavı önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-15 dakika pişirin.

Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın, pilavı 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ