Sayfa Yükleniyor...
Sıcak yaz günlerinde içimizi serinletecek soğuk tatlıları hangimiz sevmeyiz? Özellikle sütlü tatlılar hava sıcaklıklarının 40 dereceyi geçtiği bu günlerde insanların vazgeçilmezi oluyor. Pratik, yapımı basit tatlı arayışına girenler için tam da bu tarif size göre. İşte püf noktalarıyla kazandibi tarifi.
Sıcak günlerin dostu soğuk tatlılardır. Serinlenmek için buz gibi tatlılara yöneldiğimiz bu zamanlarda evde bulunan birkaç malzeme ile kolay tatlılar yapabiliriz. Bu tatlılardan biri yanık tadıyla herkesin severek yediği hafif ama bir o kadar da lezzetli olan “Kazandibi” için tarif defterinizi hazırlayın. İşte püf noktalarıyla kazandibi tarifi.
Kazandibi yaparken bu noktalara dikkat!
• Muhallebinizi tepside pişirirken sürekli çevirmelisiniz ki muhallebinin her kısmı yansın.
• Dibinin tuttuğunu fark ettiğinizde hemen ocaktan alın ve kalan muhallebiyi tepsiye dökün.
• Tatlınızı soğuduktan sonra dolaba koyarak 1-2 saat dinlendirin ki yanık kısımla muhallebi birleşsin.
• 6 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket vanilya
1. Öncelikle orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz.
2. Muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
3. Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
4. Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
5. Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
6. 25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek biraz dibi tutan muhallebinin kokusu biraz çıkar
7. O zaman hemen ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
8. Soğuduktan sonra 1-2 saat de buzdolabında bekletiyoruz.
9. Artık dilediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ