Tatlı krizlerin pratik çözümü: Süt dilimi tarifi
Süt dilimi tatlısı, tatlı krizlerinin pratik lezzeti. Bu yumuşak ve kremalı tatlının tarifine göz atarak, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte süt dilimi tarifi
Süt dilimi, adından da anlaşılacağı gibi sütle hazırlanan, yumuşacık ve kremsi bir tatlı. Hafif ve ferahlatıcı bu tatlı, tatlı krizlerinize karşı mükemmel bir çözüm sunarken, misafirlerinizi de etkileyecek. Peki, süt dilimi nasıl yapılır?
Süt Dilimi malzemeleri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 1,5 kahve fincanı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
Kreması İçin;
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket toz krem şanti
- 2-3 damla limon suyu
- 2 yemek kaşığı süt
SÜT DİLİMİ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle, kremayı hazırlamak için tüm malzemeleri bir araya getirip mikserle iyice çırpın. Karışım koyu bir kıvama geldiğinde, kremayı buzdolabına koyun.
- Kek için ise, yumurta ve şekeri iyice çırparak kremsi bir kıvama getirin. Ardından, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve son olarak unu ilave edin. Yağlı kâğıt serili kare bir tepsiye hamuru dökün. Kekinizi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
- İlk 10 dakika içinde fırının kapağını birkaç kez açarak kekin ortasının kabarmasını önleyin. Kek genellikle 15-20 dakika arasında pişiyor.
- Fırından çıkan kekin sıcaklığı geçtikten sonra, yüzeyini hafifçe bastırarak düzleştirin. Kek tamamen soğuduktan sonra, ortadan ikiye kesin. Eğer dilimleme yapmadıysanız, dilimleyin ve kremayı kekin ortasına yayarak spatula ile düzleyin.
- Kekinizi buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek kremanın iyice oturmasını sağlayın. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ