Sayfa Yükleniyor...
Erzincan'da vali talimatıyla yaprak döner için coğrafi işaret tescili başvurusu yapıldı. Peki, Yaprak döner nasıl yapılır? İşte evde yaprak döner tarifi...
Erzincan’ın yöresel lezzetlerinin tescillenmesi amacıyla 6 yöresel ürün için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Bunlardan bir tanesi de yaprak döner. Peki, Yaprak döner nasıl yapılır? İşte evde yaprak döner tarifi...
Dana eti (1 kg)
Kuru soğan (1 adet)
Yoğurt ( 2 yemek kaşığı)
Sıvı yağ (4-5 yemek kaşığı)
Kırmızı toz biber ( 2 çay kaşığı)
Kekik (2 çay kaşığı)
Karabiber (Yarım çay kaşığı)
Tuz
Eti yaprak şeklinde ince ince doğrayın.
Terbiye için bir soğanı rendeleyin, üzerine sıvı yağ, baharatlar ve yoğurt ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı etin üzerine döküp, etin iyice karışmasını sağlayın.
Streç filmle üzerini kapatıp, buzdolabında bir gece boyunca dinlenmeye bırakın.
Ertesi gün, etinizi teflon yapışmaz bir tavaya alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
Etin suyu tamamen çekilip yağını saldığı zaman, yaklaşık 5 dakika daha soteleyin ve altını kapatın.
Tuzunu ekledikten sonra servise hazır olacaktır.
HABER MERKEZİ