Sayfa Yükleniyor...
İzmirli Kestelli ailesinin kısa süre önce açtığı KestelINN Alaçatı, bölgeye doğa, sanat ve ilham dolu bir soluk kazandırmak hayalini yansıtıyor
Resterasyon ve dekorasyonu; mimar, sanatçı ve aynı zamanda Alaçatı aşığı olan Hakan Ezer’in imzasını taşıyan KestelINN Alaçatı’nın her odasında antika eşyaların yanı sıra Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino gibi sanatçıların eserleri misafirlere eşlik ediyor. Mutfak Şefi Beste Bağlayan ile KestelINN Alaçatı, yerel üretimi destekleyen, doğayla uyum içinde çalışan bir mutfak kültürüne ev sahipliği yapıyor.
Otelin Yiyecek İçecek Müdürü Tamer Arslan; Papermoon, Voque, Masa gibi imza işletmelerden gelen deneyimini yansıtırken, bölgenin kendine has aromatik bitki ve meyveleriyle denemeye değer özel tatlar yakaladıklarını belirtiyor. KestelINN Alaçatı; Ovacık’ta bulunan tarlasında misafirlerine özel şarap tadımlarına ve özel davet ve kutlamalara ev sahipliği yapıyor.
Kişiye özel” tatil anlayışı; sürdürülebilir çevre politikası, kurucu değerleri ve küresel amaçlar ile uyumlu bir hizmet felsefesine dayanan KestelINN Alaçatı, GSTC kapsamında “Konaklama Tesisleri için TR-1 Kriterleri 1. Aşama Sertifikası”na sahip. Atık Yönetim Planı kapsamında kaynak kullanımlarını dönemsel olarak raporlayarak çevreye verilecek olumsuz etkileri en aza indirmek için tüm çalışanlarına gerekli eğitimleri sağlıyor. Gıda atıklarını peyzaj alanlarında kullanmak üzere kompost üretim yöntemiyle gübrelere dönüştürüyor. Otelin içerisinde tüm atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderiliyor. Sıfır atık politikası kapsamında doğada çözülebilen geri dönüşümlü çöp poşetleri kullanıyor. Odalarda bulunan havlu-çarşaf kullanım programı ile su israfının önüne geçmeyi hedefliyor. Otelin tüm servis alanlarında geri dönüşümden elde edilmiş ve doğada çözülebilen ürünler kullanılıyor.
Haber Merkezi