Antioksidan deposu ‘Krill yağı’

Koronavirüs pandemisi ile birlikte takviye gıda ürünlerine yönelik talep arttı. Birçok sağlığı takviye edici gıda ürünü bulunmasına rağmen Krill yağı içerisinde bulundurduğu yüksek antikor oranı ile bu ürünler içerisinde bir adım öne çıktı


  • Oluşturulma Tarihi : 08.04.2021 10:19
  • Güncelleme Tarihi : 08.04.2021 10:19
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Antioksidan deposu ‘Krill yağı’

Koronavirüs pandemisi sürecinde tüm dünyada bağışıklık sistemini geliştirmek ve virütik herhangi bir bulaşmaya karşı takviye edici gıda kullanımı arttı. Bağışıklık sistemini artıran gıda maddeleri arasında birçok ürün sıralanıyor. Ancak bunların içinden Krill yağları içerisinde bulundurduğu antikor oranı ile bir adım ileride duruyor. Son dönem kullanımı artan Krill yağının balık yağından çok daha etken bir yağ olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Uzm.Dr. Onur Oral, bu önemli gıda takviyesinin sağlık üzerinde faydalarını sıraladı.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Krill Yağının Kuzey Denizinde bulunan kabuklu deniz canlıları ve planktonlardan elde edildiğini belirten Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Uzm.Dr. Onur Oral, “Bu yağ balık yağına benzer bir yapıdadır. Fakat balık yağından çok daha etkin bir üründür. Krill yağı içerisinde Omega-3, EPA ve DHA gibi yağ asitleri bulunur. Bu yağlar metabolizmaya katkı sunan yağlardır. Balık yağı sarı renk formunda görülür. Krill yağı renk itibari ile kırmızı bir renge sahiptir. Bu yağ içeriğinde çok yüksek oranda antioksidan madde bulundurur. Emilimi balık yağına göre çok daha fazladır” dedi. Krill yağının sağlık üzerinde büyük katkıları bulunduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Uzm.Dr. Onur Oral, “Bağışıklık sistemini koruma da kullanımı oldukça yaygındır. Hem Omega-3 yapısı hem de A ve E vitamini içerdiğinden dolayı kuvvetli bir antioksidandır. Omega-3, A ve E vitamini içeriği zihinsel performansı yükseltir. Aynı zamanda kan yağlarının dengelenmesini sağlar. Bu bağlamda Kardiyolojik sorun yaşayan insanlar için tüketilmesi son derece faydalı bir gıda ürünüdür. Metabolizmayı daha dirençli kılarak virütik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Yine bazı eklemsel hastalıklara karşı faydalı bir üründür. Kolesterol seviyesinin korunmasında da yine katkıları vardır” diye konuştu.

ANTİOKSİDAN NEDİR?

Sözlerini şu şekilde sürdüren Uzm.Dr Onur Oral, “Krill yağının antioksidan açısından zengin bir gıda ürünü olarak belirttik. Antioksidanlar hücrenin kanser, yaşlanma, diyabet, kalp ve damar hastalıkları ve birçok virütik hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Metabolizmayı ve hücreyi korurlar. Bağışıklık sistemini yükseltirler. Uzun dönem Krill yağı kullanıldığında stres, depresyon gibi faktörlere karşı kişi dirençli olur. Beyinsel fonksiyonu yükseltir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi