Gripten soğan yiyerek korunmak mümkün

Soğuyan havalarda gripten ve daha birçok rahatsızlıktan korunmak istiyorsanız sofranıza doğal antibiyotik özelliğine sahip soğanı eklemelisiniz


  • Oluşturulma Tarihi : 20.01.2016 09:55
  • Güncelleme Tarihi : 20.01.2016 09:55
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gripten soğan yiyerek korunmak mümkün

EMİNE YALÇIN

Diyetisyen Derya Zünbülcan, gripten kansere kadar birçok rahatsızlığı önleyen soğanın karaciğer ve bağırsakları temizlediğini söyledi. Soğanın, bağışıklık sistemini destekleyen en önemli besinlerden biri olduğunun da altını çizen Zünbülcan, bağışıklığı güçlendiren macunun tarifini verdi.

ANTİBİYOTİK ETKİLİ ESANSLAR İÇERİR

Soğuyan havalarda gripten ve daha birçok rahatsızlıktan korunmak isteyenlerin sofralarına doğal antibiyotik özelliğine sahip soğanı eklemesi gerektiğini öneren Diyetisyen Derya Zünbülcan, soğanın, bağışıklık sistemini destekleyen en önemli besinlerden biri olduğunu söyledi. Zünbülcan, “A ve C vitamini, fosfor, iyot, kükürt gibi faydalı mikro elementler, antibiyotik etkili esanslar içerir. Soğuk havalarda sıklıkla karşılaşılan soğuk algınlığı, öksürük, bronşitten korunmada etkilidir. Balgamı yumuşattığı için bronşitti olan kişilerde yardımcıdır. İçerdiği organik kükürtlü bileşikler ve kuersetin, suyundaki tiyosülfinatlar bronşial astım krizlerinin önlenmesinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir” diye konuştu.

SOĞAN KALP SAĞLIĞINI DÜZELTİR

Zünbülcan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gripten kansere kadar birçok rahatsızlıktan korumanın yanında karaciğer ve bağırsakları temizler. Kalp ve damar sağlığını düzeltir, kolesterolü düşürür, kan şekerinin dengelenmesinde yardımcıdır. Vücuttan ödem atılmasını ve insulin direncinin kırılmasında yardımcı olunmasını sağlar. American Journal of Clinical Nutrition’da yapılan önemli bir çalışmada soğanda bulunan bazı bileşiklerin bağışıklığı desteklediği, tümörlerin büyümesini engelleyebilecek özellikte olduğu gösterilmiştir.”

YEMEKLERE SOĞAN KOYARAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Yapılan bilimsel çalışmalarda soğan tüketen gruplarda yaşam süresinin uzadığı, kanser görülme ihtimallerini düştüğü, kan pıhtılaşmasının önlendiğinin ortaya çıktığını açıklayan Zünbülcan, “Gripten korunmak için salatalara, çorbalara, yemeklere soğan koyarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Öksürük, boğaz ağrısından şikayetçiyseniz soğan suyuyla bal, karabiber ve zencefili karıştırın. Hazırladığınız macunu her sabah 1 tatlı kaşığı tüketin” şeklinde konuştu.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN MACUN TARİFİ

* 250 gram bal

* 1 yemek kaşığı karabiber

* 1 yemek kaşığı tarçın

* 1 tatlı kaşığı zencefil

* 1/2 çay bardağı soğan suyu

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz varsa macunu tüketmeden evvel bir uzmana danışmalısınız.

Haber Merkezi