Sayfa Yükleniyor...
Yaşar Üniversitesi Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Seda Genç, İzmirli lise ve üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıklarını araştırdı. Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarına göre İzmirli gençler fast food tarzı beslenmeye uzak, Akdeniz mutfağına yakın duruyor
Akdeniz diyeti, sebze ve meyve çeşitleri ile tam tahıllı besinleri içeren, zeytinyağının temel yağ kaynağı olarak kullanıldığı, süt ürünleri, balık ve tavuk tüketiminin ön plana çıktığı bir beslenme şekli olarak tanımlanıyor. Yaşar Üniversitesi Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Seda Genç, 500 üniversite ve 350 lise öğrencisi arasında yaptığı Akdeniz diyet indeksi anket araştırmayla Gençler Akdeniz diyetine uygun besleniyor mu? sorusuna cevap aradı. Ankete katılan gençlere, zeytinyağı, meyve ve meyve suyu, pişmiş sebze, kuru baklagil, makarna ve pilav, tavuk ve balık ile tatlı ve şekerleme tüketim alışkanlıkları, fast food beslenme durumları, tahıl ürünleri ve kuru yemiş yeme sıklıkları ve kahvaltı alışkanlıkları soruldu.
Araştırma sonuçlarına göre de gençlerin büyük oranda Akdeniz diyeti tipi beslenmeye yakın oldukları çıktı. Anketin sonuçlarını değerlendiren Yrd.Doç.Dr. Seda Genç, Üniversite öğrencilerinin yüzde 62,6sının beden kitle indeksinin normal olduğu görülmüştür. Yine bu öğrencilerin Akdeniz diyet indeksi yani bu diyete olan uyumluluğu incelendiğinde yüzde 54,6sının uyumunun iyi, yüzde 13ünün yüksek ve yüzde 32,4ünün zayıf olduğu görüldü. Lise öğrencilerinin ise yüzde 67,9unun beden kitle indeksinin normal olduğu belirlenmiş olup, yüzde 12,8inin Akdeniz diyetine olan uyumunun yüksek, yüzde 49,7sinin iyi ve yüzde 37,5inin de zayıf olduğu belirlendi bilgisini verdi. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi