- Sağlık
- 11.11.2025 16:38
Kalp ve tansiyon hastalarına bayram uyarısı
Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Alkan Kürşad Altan, kalp ve tansiyon hastalarının kurban bayramında çok dikkatli olması gerektiğini söyledi
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : HABER MERKEZİ
Her şeyden önce kırmızı et sindirimi zor bir besin olduğundan yeni kesilmiş hayvanların etleri pişirmede ve sindirimde zorluğa yol açabileceğini belirten Altan, Buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra haşlama ya da ızgara yöntemiyle pişirmek gerekir. Çok yüksek ısıda kızartma yöntemi çeşitli kanserojen maddelerin oluşumuna sebep olabileceği için tercih edilmemelidir. Tercih edilen et yağsız ya da az yağlı ve az miktarda olmalıdır. Bunun dışında etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi besin çeşitliliğinin sağlanması açısından önemlidir. Özellikle sebzelerde bulunan C vitamini etteki demirin emilimini artırır. Yeterli miktarda sıvı tüketimi de oldukça önemlidir şeklinde konuştu. (İHA)
Kaynak : HABER MERKEZİ