Kuşburnu tüketirken dikkat: Zehirlenebilirsiniz!

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Sivas’ta kuşburnu hazırlıkları başladı. Genellikle marmelat, komposto veya çay şeklinde kullanılan kuşburnu faydalarını uzman diyetisyen Gülsüm Hazman anlattı


  • Oluşturulma Tarihi : 15.10.2024 04:30
  • Güncelleme Tarihi : 14.10.2024 09:13
  • Kaynak : Arun Acumsal
Kuşburnu tüketirken dikkat: Zehirlenebilirsiniz!

Kuşburnu doğada kendiliğinde yetişiyor. Dikenli çalılarda yetişen nohut şeklinde kırmızı meyveleri olan kuşburnundan marmelat, komposto ve kurutularak çay yapılabiliyor. Kış aylarında tüketilen kuşburnu adeta bir şifa deposu. Kuşburnunun faydalarını anlatan uzman diyetisyen Gülsüm Hazman bazı uyarılarda bulundu.

Kuşburnunun faydalarını anlatan Hazman fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar verebileceğinin altını çizdi. Hazman şöyle konuştu;

“Kuşburnu Türkiye'nin hemen her bölgesinde yetişen çalı formunda ve nohut şeklinde kırmızı meyveleri olan bir bitkidir. Soğuk havaya dayanıklı olduğu için özellikle Sivas bölgesinde çok fazla miktarda yetiştiği görülmektedir. Özellikle bitkisel çay, marmelat, nektar tüketiminde kullanılmaktadır. Kuşburnu yüksek oranda C vitamini içerir. Aynı zamanda B1, B2 ve K vitamini içerir. Yüksek antioksidan bileşenler içerdiği içinde bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunur. Bu nedenle yaklaşan kış aylarını da göz önünde bulundurduğumuzda biz uzmanlar kuşburnunu kesinlikle tavsiye ediyoruz. Tabi ölçülü şekilde kullanmayı öneriyoruz. Çok fazla tüketildiği takdirde vücutta toksik etki oluşturur bunun neticesinde zehirlenmeler yaşanabilir”

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal