Lezzetli ve pratik vegan tarifler

Sizin için orijinal tadından ayırt edemeyeceğiniz kadar lezzetli ve pratik vegan tarifleri hazırladık


  • Oluşturulma Tarihi : 02.08.2023 11:30
  • Güncelleme Tarihi : 02.08.2023 13:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Lezzetli ve pratik vegan tarifler

GURBET YAVUKLU

Hayvansal içerikli tüm ürünlerden arınmış beslenme biçimi olan vegan beslenme şekli için birbirinden lezzetli tariflerle mutfağınızın başrolü olacak pratik yemekler hazırladık.

omlet

Vegan Omlet

Malzemeler:

kabak çekirdeği,

besin mayası

1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu,

1 çay kaşığı zerdeçal,

Tuz,

Karabiber,

1 su bardağı su,

Pişirmek için 1 yemek kaşığı zeytinyağı,

İsteğe bağlı vegan peynir

Yapılışı:

Yağ dışındaki tüm malzemeleri rondoya alıp çekin, Yapışmayan bir tavada yağı kızdırın,

Karışımı tavaya boşaltın. Kapağı açık bırakın ve suyu tamamen buharlaşana kadar pişirin, Yarısına vegan peynir koyup diğer yarısıyla katlayın, ardından kapağını kapatıp peynir eriyene kadar pişirin.

taco

Vegan Taco

Malzemeler

kapya biber

4-5 parça kurutulmuş domates

2 su bardağı Meksika fasulyesi

1 su bardağı konserve mısır

Yarım çay bardağı Jalapeno biberi turşusu

4 parça hazır taco ekmeği

Sosu için:

1 soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 domates

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

3-4 dal maydanoz

Yapılışı:

Biber ve kurutulmuş domatesi doğrayıp bir kaseye alın. Meksika fasulyesi, konserve mısır ve jalapeno biberi turşusunu ekleyip karıştırın. Sos için maydanoz dışında gerekli olan tüm malzemeyi doğrayın, maydanozu kıyın. Sarımsak ve soğanı zeytinyağında soteleyin.

Domates, maydanoz ve toz şekeri ilave edin. Domateslerin suyunu çekmesine dikkat edin. Piştikten sonra ocaktan alıp sirkeyi ilave edin. Meksika fasulyeli karışımı taco ekmeklerinin arasına doldurun. Üzerlerine domatesli sostan ilave edip servis yapın.

humus

Kabak humus

Malzemeler:

4 tane kabak

4 yemek kaşığı tahin

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

10-15 yaprak taze nane

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tuz

Bir tutam karabiber

Yapılışı:

Öncelikle kabakları yukarıdan aşağı dilimlere ayırın. Ardından dilimleri fırın tepsisine dizip 5-10 dakika kadar fırında pişirin. Pişen kabakları robota alın. Üzerine sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, tahin ve naneyi de ekleyip püre gibi olana dek robottan geçirin. Daha sonra püreyi servis tabağına alın ve ortasını açarak zeytinyağı dökün. Humusunuz hazır. Afiyet olsun!

Pesto sos

Malzemeler:

50 g ıspanak,

ayçiçek yağı,

çiğ yer fıstığı,

2 diş sarımsak,

1  çay kaşığı tuz.

Yapılışı:

Ispanağı yıkayıp kurutun, malzemelerin tamamını rondoya alıp püre haline gelene kadar hızlı ayarda çekin. İşte nefis pesto sosunuz hazır. Afiyet olsun…

Haber Merkezi