- Sağlık
- 09.05.2025 11:48
Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEE'O Propolis Ar-Ge Merkezi'nde yapılan analizler sonucunda Anadolu arı ekmeğinin mide ülserine karşı potansiyel faydalarını ortaya koyan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarını paylaştı
Samancı, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 48. Ulusal Fizyoloji Kongresi'nde sunulan çalışmanın, arı ekmeğinin antiinflamatuvar ve antioksidan etkilerini incelediğini belirtti. Yapılan araştırmada, arı ekmeğinin mide ülserinin şiddetini azalttığı ve inflamasyon ile oksidatif stresi azalttığı gözlemlendi.
Arı ekmeğinin içeriği yaklaşık olarak yüzde 20-35 protein, yüzde 3 lipit, yüzde 24-35 karbonhidrat ve yüzde 3 vitamin ve mineral içeriyor. Bu sonuçlar, arı ekmeğinin doğal bir arı ürünü olarak mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel bir fayda sağlayabileceğini gösteriyor.