Mide ülserine doğal çözüm: Arı ekmeği

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, BEE'O Propolis Ar-Ge Merkezi'nde yapılan analizler sonucunda Anadolu arı ekmeğinin mide ülserine karşı potansiyel faydalarını ortaya koyan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarını paylaştı


  • Oluşturulma Tarihi : 20.04.2024 03:00
  • Güncelleme Tarihi : 20.04.2024 00:00
  • Kaynak : Arun Acumsal
Mide ülserine doğal çözüm: Arı ekmeği haberinin görseli

Samancı, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 48. Ulusal Fizyoloji Kongresi'nde sunulan çalışmanın, arı ekmeğinin antiinflamatuvar ve antioksidan etkilerini incelediğini belirtti. Yapılan araştırmada, arı ekmeğinin mide ülserinin şiddetini azalttığı ve inflamasyon ile oksidatif stresi azalttığı gözlemlendi.

Arı ekmeğinin içeriği yaklaşık olarak yüzde 20-35 protein, yüzde 3 lipit, yüzde 24-35 karbonhidrat ve yüzde 3 vitamin ve mineral içeriyor. Bu sonuçlar, arı ekmeğinin doğal bir arı ürünü olarak mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel bir fayda sağlayabileceğini gösteriyor.

Arun Acumsal
Yazarımız Kim ?

Arun Acumsal