Sayfa Yükleniyor...
Kabuklu yemişlerin, vücut sağlığı için en yararlılarından birinin ceviz olduğunu belirten uzmanlar, doymamış yağ asitlerinden oluşan yapısı ve zengin lif içeriği ile vücut için oldukça faydalı olduğunu söyledi
Beyin dostu olarak da bilinen cevizin; kalp damar hastalıklarından uyku sorunlarına, kolesterolden diyabete kadar her derde deva olduğunu ifade eden Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, cevizin yararları hakkında bilgi verdi.
KABIZLIĞA İYİ GELİR
Cevizin, yağlı tohumlar olarak bilinen fındık, badem, fıstık, susam gibi kuruyemişlere oranla en yararlı besin olduğunu belirten Diyetisyen Özlem Tay, Doymamış yağ asitlerinden oluşan ceviz, besin maddeleri ile dolu olması nedeniyle enerji deposudur. 100 gram cevizde 15 gram protein ve 7 gram lif bulunmaktadır. Bu da cevizi lif içeriği yüksek bir besin haline getirmektedir. Düzenli tüketildiğinde bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlık sorununa da çözmektedir dedi.
KALBİ KORUR
Cevizin, içeriğindeki omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve damar yapısını iyileştirici bir besin olduğunu dile getiren Tay, kalp ve damar yapısının korunmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Tay, Antioksidan içeriği de yüksek olduğu için kalp hastalıklarına neden olan zararlı maddeleri ortadan kaldırır, kalbin hastalıklara yakalanmasını önler ve damar yapısının esnekliğini korumasına yardımcı olur. Günde ortalama 4-5 ceviz yiyen kişi vücudun gereksinimi olan omega 3 yağının yüzde 85ini almış olur. Omega 3 yağı, antioksidan içeriği ile kalp sağlığına faydalıdır diye konuştu. (İHA)
Haber Merkezi