Stresi azaltmak için “ayçekirdeği”

Her mevsim atıştırmalık olarak tüketilen ayçekirdeği özellikle sonbaharda mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında destek olurken, hafızanın güçlenmesini ve konsantrasyonun artmasını sağlıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 16.10.2014 07:40
  • Güncelleme Tarihi : 16.10.2014 07:40
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Stresi azaltmak için “ayçekirdeği”

Her mevsim atıştırmalık olarak kullanılan ayçekirdeğinin, özellikle sonbaharda güçlü besin değeri sayesinde sağlık üzerine olumlu etkileri bulunuyor. Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre ayçekirdeği, triptofandan ve B vitaminlerinden zengin olması nedeniyle sonbaharda ortaya çıkabilecek mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında destek oluyor. İçeriğindeki kolin sayesinde hafızanın güçlenmesini, konsantrasyonun artmasını sağlayan ayçekirdeği, bu nedenle öğrenciler için ders başarısında önemli etki sağlıyor.

HASTALIKLARDAN KORUNMAYI SAĞLIYOR

Eriş, “B1, E vitamini, selenyum ve folik asit içeriği bakımından zengin olan ayçekirdeği, bağışıklık sistemi için de oldukça faydalı. Hem E vitamini hem selenyumdan zengin olan ayçekirdeği kanser ve kalp hastalıklarından korunmayı sağlarken, içeriğindeki magnezyum, çinko ve fosfor da kemik sağlığı için de faydalı. İyi bir idrar söktürücü olan ayçekirdeğinin 100 gramı yaklaşık 600 kalorilik bir enerji verirken, günlük tüketime 1 yemek kaşığı ayçekirdeği eklemek diyetin besin kalitesini artırıyor” dedi. (İHA)

Haber Merkezi