Sayfa Yükleniyor...
Bayram öncesi alışverişin ilk sırasında yer alan baklava ve çikolata yüksek fiyatıyla el yakarken, bu ürünlerin ucuzları ise içerdiği margarin yağı, glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına neden olabiliyor
Dövizdeki artış ve dünya genelinde kakao çekirdeğindeki darlık nedeniyle fiyatların yükseldiğini ancak kendilerinin 3 senedir bazı ürünlerde fiyat değiştirmediklerini ifade eden Kutucu, Biz bunu sineye çekiyoruz, fiyatları yükseltmiyoruz. Bayramdan bayrama çikolata alan vatandaş fiyatlar artmış diyor ama bu gerçeği anlatmıyor diye konuştu.
Ucuz çikolatada kakao yağı yerine kullanılan margarinin insan sağlığına da zararlı olduğunu ifade eden Kemal Kutucu, vatandaşlara az da olsa kakao yağından üretilen gerçek çikolata almalarını tavsiye etti.
BAKLAVA DEĞİL, ZEHİR
Açtıkları mağazayla İzmirlileri Gaziantep Baklavası ile buluşturan Tuncay Karşal ise bayram gelmeden işlerinin arttığını söyledi. Vatandaşların artık 20 liraya satılan baklavaları tercih etmediğini ifade eden Karşal, Almanya, Avusturya ve Belçikaya bile baklava alıp götürenler var. 20 liralık baklavada glikoz şurubu var ve bu doğal değil. Kaliteli baklavada pancar şekeri ve sadeyağ kullanılır. Ucuz olan baklavada kilosu 5 liraya satılan kalitesiz yağlar kullanılıyor. Kullandığımız fıstık da orijinal Antep Fıstığıdır, hiçbir kimyasal bulunmuyor. Piyasadaki baklavalar gibi mercimek katkısı yoktur. Ucuz diye aldıkları şeyler aslında baklava değil, zehir dedi.
Gaziantepten günlük olarak gelen katmeri de İzmirlilerin beğenisine sunduklarını kaydeden Karşal, tamamen el emeği ile üretilen katmerin içinde Antep Fıstığı, kaymak, toz şeker ve sade yağın bulunduğunu ifade etti. (İHA)
Haber Merkezi