Sayfa Yükleniyor...
Katıldığı bir programda siyasi gündem ile ilgili birçok önemli açıklamada bulunan Kemal Okuyan kimdir? İşte detaylar…
Siyasi hayatın aktif bir üyesi olan ve uzun yıllardır birçok önemli noktada sorumluluk üstlenen Kemal Okuyan, Türkiye Komünist Partisi (TKP) çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Kemal Okuyan kimdir? Birlikte inceleyelim.
Kemal Okuyan, 18 Mayıs 1962 tarihinde annesi Profesör Doktor Melahat Okuyan'ın sağlık alanındaki çalışmaları sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) dünyaya geldi. Türkiye'ye dönme kararı alan ailesiyle birlikte ülkeye dönüş yaparak, başkent Ankara'ya taşındı. İlk gençlik yıllarını Ankara ve İzmir'de geçiren Okuyan, lisans eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Ancak daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’ne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu.
Sosyalist mücadeleye Türkiye İşçi Partisi'nde katılan Kemal Okuyan, daha sonra Sosyalist İktidar Dergisi çevresinde aktif rol aldı ve bu dergide yazılarını yayınladı. 1986'da başlayan Gelenek Dergisi sürecinde de önemli bir rol oynadı ve bu hareketin partileşme sürecinde çeşitli görevler üstlendi. Sosyalist Türkiye Partisi ve ardından Sosyalist İktidar Partisi'nde çeşitli sorumluluklar üstlendikten sonra, 11 Kasım 2001'de Türkiye Komünist Partisi (TKP) olarak yeniden yapılanan partiye katıldı ve Merkez Komite Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Uluslararası alanda TKP'yi temsil eden Okuyan, 2008'de Küba Dostluk Nişanı ile ödüllendirildi. Türkiye Komünist Partisi'nin bölünme sürecinde Komünist Parti kanadında yer aldı. Ekim 2012'den Haziran 2014'e kadar günlük gazete soL'un genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Kemal Okuyan günümüzde Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı, Genel Sekreteri ve Merkez Komite Üyesi olarak görev almaktadır.
Kemal Okuyan, ileri seviye İngilizce dil bilgisine sahiptir.
Kemal Okuyan, evli ve bir çocuk babasıdır.
Kemal Okuyan Twitter (X) hesabını “OkuyanKemal” kullanıcı adı ile kullanıyor.
Kemal Okuyan kitapları
Demokrasiye Aykırı Yazılar
Asker Partisi Ne İstiyor?
Sivil Toplum: Devletin Büyümesi
Stalin'i Anlamak
Türkiye'de Sosyalizmin İktidar Arayışı
Ne Yapmalı'cılar Kitabı
Sosyalist Devrim Teorisi
Sovyetler Birliği'nin Çözülüşü Üzerine Anti-Tezler
Ergenekon ve AKP Arasında Sıkışan Sol
Türkiye Solunun Yurtseverlik Sınavı
Devrimin Gölgesinde: Berlin-Varşova-Ankara 1920
HABER MERKEZİ