1 Mekan 1 Yemek

1 Mekan 1 Yemek’te bugün Kemeraltı Hisarönü’ndeyiz. Bugün ki mekanımızın adı Yörük Keyfi


  • Oluşturulma Tarihi : 05.02.2015 08:27
  • Güncelleme Tarihi : 05.02.2015 08:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
1 Mekan 1 Yemek

FADİME DUMLUPINAR

Bugün Kemeraltı Hisarönü’nde bulunan Yörük Keyfi adlı mekanı sizler için ziyaret ettik. Sahibi ise 30 yıldır bu işi yapan Mehmet Afşar. Mekan daha çok yöresel lezzetler üzerine ürünler yapıyor. Özellikle Mersin Tantuni’sine bayılacaksınız.

YÖRESEL LEZZETLER YAŞATILIYOR

30 yıllık esnaflığının 15 yılını Kemeraltı Hisarönü’nde yapan Afşar Mersin tantuni, Yörük köftesi ve Edirne usulü yaprak ciğerin iş yerlerinin ana yemekleri olduğunu söyledi. Afşar, “Ürünlerimiz taze ve günlük çıkmaktadır. Biz burada yöresel lezzetleri sürdürmeye çalışıyoruz. 4 yıldan beride tantuni konusunda İzmir fuarında hizmet veriyoruz. Biz bu işi severek yapıyoruz ve aile olarak sürdürmekteyiz ve yöresel lezzetlerin kaybolmaması için çabalıyoruz. Çünkü insanlar fast-food yemeklerine yöneldiler ve bizim yöresel lezzetlerimiz unutulmaya yüz tuttu. Müşterilerin bu yöresel lezzetlerin kaybolmaması açısından muhakkak bizim lezzetli ürünlerimiz tatmalarını istiyoruz” dedi.

Bugün sizler için Mersin Tantuni’nin tarifini aldık.

Tarifi: Yağsız dana etini (bonfilo kısmından) nohut büyüklüğünde parçalara bölüyoruz. Doğranan parçalar haşlanıyor. Haşlandıktan sonra özel tantuni tavasında sıvı yağla kavrulur. Tercihe göre dürüm, ekmek ya da bazlama arasına konur ve maydanoz, domates, soğanla zenginleştirilerek sumak dökülür ve limon sıkılarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun...

Haber Merkezi