- Yaşam
- 15.04.2025 09:03
Sizlere gazetemiz EGEde Bugünde birçok güncel haber yazdım, fakat bundan sonra her gün 1 Mekan 1 Yemek bölümüyle sizlerle birlikte olacağım, Bu bölümde, İzmirin gözde mekanlarını ve o mekanların en beğenilen yemeğini, mekanın aşçısından alınan tarifi ve püf noktalarını sizler için yazacağım
Fadime Dumlupınar
ALSANCAK SEVGİYOLU
Adı üstünde zaten, Alsancak Sevgiyolu Çorba-Kebap-Pide Salonu, Alsancak Sevgiyolu bitiminde sola dönünce hemen karşınızda. Çok şık, nezih bir ortam. Güler yüzlü hizmet ve kalitesiyle de hemen kendini belli ediyor. Alsancak Sevgiyolu Çorba-Kebap-Pide Salonu yetkilisi Sedat Turgut ile tatlı bir söyleşi yaptık ve restoranın kuruluşu hakkında bilgi aldık. Restoranımızın aşçısından da Alsancak Sevgiyolu restoranın birbirinden güzel menüsünden en revaçta olan Manisa Kebabının tarifini dinledik. Yaklaşık 5 yıldır Sevgiyolu olarak hizmet veren restoran, çalışanları tarafından devralınmış. Son bir yıldır Alsancak Sevgiyolu ismiyle hizmet veren mekanda, 11 kişi çalışıyor. Güler yüzlü hizmet anlayışıyla yola çıkan restoran, öğle yemeklerinde çalışan kesimin, akşam yemeklerinde ise ailelerin tercih ettiği bir mekan.
MÜŞTERİLERİMİZİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
Aşçımız Ferman Yakut, Manisa Kebabının püf noktaları ve nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Misafirlerine en iyi hizmeti sunmak için günlük olarak hazırlanan malzemelerle yapılan yemekler, ağızda kalıcı bir tat bırakıyor. Manisa Kebabı yaparken de günlük malzemeler kullandığını söyleyen Ferman Usta, malzemelerin bekletildiği takdirde ekşime yapacağını da ifade etti. Sağlıklı damak tadının her şeyden önce geldiğini belirten Ferman Usta, kebap yapılacak etin bir günden fazla bekletilmemesi gerektiğini söyledi.
Malzeme:
Yumuşak tarafından 750 gr. dana eti,
250 gr. kuzu eti,
Tereyağı,
Sumak,
Tuz,
Domates,
Yeşil biber
Kuru soğan,
maydanoz. (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir miktar sumakla karıştırılır.)
Yapılışı :
Manisa Kebabımızda biz en çok ete önem veririz. Dana kaburgasından sıyrılan özel ete 250 gram kuzu eti güzelce karıştırıp çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getiririz. Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere düzgün ve fazla kalın olmayacak bir şekilde sarılır. Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirirken, pideleri de ayni ateşte ısıtarak hafifçe kızartırız. Domates ve biberleri de aynı ateşte hafif közleriz. Kızaran pideleri servis tabağına alarak kare kare keseriz. Pişmiş olan kebapları da şekilleri bozulmadan, düzgün bir şekilde pidelerin üzerine alarak, kızdırılmış tereyağı gezdirip, sumak serperiz. Közlenmiş domates ve biberle süsleyip, soğan salatası ile birlikte servis yaparız.