- Yaşam
- 25.04.2025 12:26
1 Mekan 1 Yemekte bugünkü konuğumuz Arasta 01 Adana. İzmirin tarihi mekanlarından bir tanesi olan Kemeraltında bulunan Arasta 01 Adana, bir yıldır müşterilerine hizmet veriyor
FADİME DUMLUPINAR
1 Mekan 1 Yemekte bugün, İzmirin tarihi Kemeraltı mekanlarını gezdik. O mekanlardan bir tanesi de Kızlarağası Hanı yakınlarındaki Arasta 01 Adana. Hisarönünde bulunan mekanımız yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelmiş durumda. Ayrıca hafta sonları çarşı iznine çıkan askerler de mekanın daimi müşterileri arasında bulunuyor. Mekanımızın menüsü de oldukça geniş. Vali kebabından Adana Kebabına kadar her şey var bu mekanda. Müşteriler ise en çok Adana Kebabına ilgi gösteriyor. Bunun en büyük sebebi ise Adana Kebabının orijinal haliyle yapılması. Mekanımızın ayrıca kahvaltı menüsü de var. Fakat menüde normal kahvaltılık yiyeceklerin bulunmasının yanı sıra ciğer, içli köfte ve kuru patlıcan da yer alıyor. Mekanımızın sahibi Ceyhun Sorarın söylediğine göre kahvaltıda sırf ciğer ve içli köfte yiyebilmek için dahi mekana gelen müşteriler bulunuyor. Mekanın ocak başı ustası Bedir Polattan sizler için kuzu ciğerinin tarifini aldık.
Malzemeler: Kuzu ciğeri(140 gr/1 porsiyon), kimyon, tuz, pul biber ve ustanın özel sosu.
Hazırlanışı: Öncelikle ciğeri kare biçiminde küp küp doğruyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz sosları ve baharatları karıştırarak ciğere yediriyoruz. Biraz piştikten sonra pul biberi üzerine atıyoruz. Ciğerleri şişlere sapladıktan sonra pişirme işlemine geçiyoruz. Ciğerlerimiz piştikten sonra ise çeşitli mezelerimizle birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.