Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemekte bugün Alsancak’tayız.  Bugün ki konuğumuz yaklaşık 1 haftadır misafirlerine eşsiz lezzetler tatma fırsatı veren Garson Restoran yeni adı ile Target Cafe ve Restoran


  • Oluşturulma Tarihi : 10.04.2015 07:20
  • Güncelleme Tarihi : 10.04.2015 07:20
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bir Mekan Bir Yemek

Alsancak Semti’nde Akdeniz Mahallesi’nde bulunan Target Cafe ve Restoran, eşsiz lezzetleri ve farklı sunumları ile İzmirlilerin uğrak yeri. Tatlısından tuzlusuna, yemeklerinden böreklerine kadar zengin menüsü ile Alsancak Semti’nde tercih edilen mekanlarından biri. Alsancak’ta bulunan Target Cafe ve Restoran görsel sunumlarını görmeden ve eşsiz lezzetlerini tatmadan geçmeyin.

KONUKLARIMIZI GÜLER YÜZLE KARŞILIYORUZ

Target Cafe ve Restoran’da servis şefi olarak çalışan Oğuz Çelenk, mekanı yaklaşık 1 hafta önce devraldıklarını belirterek, mevcut olan konsepti değiştirmek istediklerini dile getirdi. Çelenk, “Mekanı yeni devraldığımız için bazı mevcut olan eksikliklerimiz var. Ama eksikliklerimizi çalışarak görerek belirliyoruz. En kısa süre içerisinde gidermeye çalışıyoruz. Gelen konuklarımıza karşı hizmette hiçbir eksiğimiz yok. En kısa süre içerisinde mekanın ismini de Target Cafe ve Restoran olarak değiştireceğiz. Şu an için burada yaklaşık 7 kişi olarak gelen konuklarımıza hizmet veriyoruz. Bu sayıyı zaman içerisinde artırmayı hedefliyoruz. Çünkü konuklarımıza verdiğimiz hizmeti aksatmak istemiyoruz. Konuklarımızı güler yüzle karşılayıp güler yüzle uğurluyoruz. Öncelikli amacımız konuklarımızın bizden ve lezzetlerimizden memnun olmasıdır” dedi.

LEZZETİN GÖÇ YOLCULUĞUNUN BULUŞTUĞU ADRES

Öğlen saatlerinde ağırlıklı olarak sulu yemek hizmeti verdiklerini söyleyen Çelenk, sözlerine şöyle devam etti: “Bulunduğumuz hiçbir mekanda açık büfe salata bulamazsanız ama biz konuklarımıza açık büfe salata ikram ediyoruz. Kara fırınımız aktif bir durumda çalışıyor. Ustamız yöresel yemekleri yapıyor. Antep lahmacunu, Urfa lahmacunu ve farklı pide çeşitleri yapıyor. Sabahları Boşnak, kol ve su böreği gibi farklı çeşitlerde börek hizmetimiz var. Yine aynı zamanda konuklarımızın istediği her vakitte serpme kahvaltı tabağı veriyoruz. Haftanın 6 günü konuklarımıza hizmet veriyoruz. Sadece Pazar günleri kapalıyız. Bu hizmetleri verirken en çok dikkat ettiğimiz hijyen. Konuklarımız kaliteli hizmet ve kaliteli lezzet istiyorlarsa adresleri Target Cafe ve Restoran olmalı. Lezzetin göç yolculuğunun buluştuğu adres burasıdır. Bizde konuklarımıza hizmet etmek için onları mekanımıza davet ediyoruz.”

Sizler için Target Cafe ve Restoran’da usta olarak çalışan Rukiye Yentürk ustamızdan Portakallı Kereviz’in tarifini aldık.

4 Kişilik Portakallı Kereviz tarifi için

Malzemeler: 1 kilo kereviz, 250 gram havuç, 5 tane portakal, 1 tane limon, zeytinyağı ve karabiber

Yapılışı: Öncelikle küçük bir soğanı kavurarak yemeğimizi yapmaya başlıyorum. Daha önceden hazırlamış olduğum kerevizlerin ortalarından deliyorum. Deldiğim yere havuçları yerleştiriyorum. Sonrasında dilim dilim kesiyorum. Kavrulan soğana kerevizleri ilave ediyorum. sonrasında limonları sıkıyorum. Sonrasında kısık ateşte yaklaşık 25 dakika boyunca pişiriyorum. Arzuya göre servis ediyorum. Afiyet olsun.

Haber Merkezi