Sayfa Yükleniyor...
Bir Mekan Bir Yemekte bugün Bornovadayız. 19 yıldır hizmette olan 5 ay önce isim değişikliğine giden Afiş Cafe&Izgara bugün ki konuğumuz
Bornova Küçük Parkta bulunan Afiş Cafe&Izgara, daha çok öğrencilerin uğrak yeri. Uygun fiyatları ve eşsiz lezzetiyle Bornovanın vazgeçilmez mekanlarından biri olmayı başarmış. Ustamız Mustafa Ceritli, sekiz yıldır bu işi yapıyor. Sade tasarımlı mekanları sevenler için birebir. Yeni yerler keşfetmek isteyenler için uğranılması gereken bir yer. Ustamız Ceritli ile en çok beğenilen yemeği üzerine konuştuk. Yemeğin adı Lezzet Şelalesi. Her yemeğinin özel olduğunu söyleyen ustamız, Lezzet Şelalesi için ayrı bir parantez açıyor. Bizde bu özel yemeğin tarifini sizler için aldık.
4 kişilik
Malzemeler: Tuz, pul biber, toz biber, kekik, karabiber, dört adet domates, bir kilo kuş başı tavuk göğsü, bir kase pirinç, maydanoz, 2 adet soğan, kapya biber ve sıvı yağ.
Hazırlanışı: Bir çay bardağının yarısı kadar sıvı yağı tavaya atıyoruz. Kızıncaya kadar bekliyoruz. 2 adet tavşan dişi şeklinde doğranmış soğanla birlikte, 4 adet doğranmış çarliston biberi tavaya ilave ediyoruz. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kuşbaşı tavuğumuzu içine atıyoruz. 5 dakika kadar kavurduktan sonra içine 1 çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Suyun çekmesini bekliyoruz. Su çektikten sonra etin pembeleşmesini bekliyoruz. Et pembeleşince 4 adet doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz. 2 dakika pişiriyoruz. Arada birde karıştırmayı unutmuyoruz. Domatesler iyice piştikten sonra ikişer çay kaşığıyla tuz, kekik, pul biber ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Tavanın üstünü kapatıyoruz. 2 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır oluyor. Başka bir tencerede pişirdiğimiz pirinci tabağın ortasına koyuyoruz. Etrafına yemeğimizi koyuyoruz. Eğer isterseniz üstüne maydanoz, domates ve biber koyabilirsiniz.
Haber Merkezi