Sayfa Yükleniyor...
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Kadir Kulak, kullanımı artacak güneş gözlüğü ile ilgili önemli bilgiler verdi
AHMET TOPRAK
Aydın Göz Hastanesinde görevli Op.Dr. Kadir Kulak, ilkbahar ve sonbaharda birçok insanı etkileyen göz alerjisi hastalığının tedavisi ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Kadir Kulak, bahar aylarında başlayan göz alerjisinin çocuklarda da görülebileceğini belirterek, Çocuklarda alerji tedavi edilmezse ileri olgularda kornea yapısında değişiklikler olabilir. Çocuklar mart ayından sonra güneş gözlüğü takarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmalı açıklamasında bulundu.
ALERJİK IŞIK HASSASİYETİ
Çocuklarda tedavi edilmeyen alerjinin korneada dejenerasyon olarak adlandırılan keratokonus hastalığına yol açabileceği ifade eden Dr. Kulak, Keratokonus çok ciddi görme kayıplarıyla oluşan bir durum oluşturur. Çocuklarda oluşan göz alerjisinin aileler tarafından çok ciddi olarak ele alınması gerektir. Alerjilerde ışık hassasiyeti çok üst noktadadır. Bu yüzden güneş gözlüğü kullanımı çok önemlidir. Çocuklar mutlaka güneş gözlüğü takmalılar. Gözlüğün çok pahalı olmasına gerek yok. Bir optikçiden alınması yeterli olacaktır diye konuştu. Gözlüğün alerji hastalarının şikayetlerinde yüzde 10-20 oranında bir rahatlama sağladığını belirten Dr. Kulak, göz alerjisinin ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.
GÖZDE KURULUK HİSSİ
Mevsimsel olarak oluşan hapşırma, burun akıntısı, göz kaşıntısının oluştuğu bir döneme girdiğimizi söyleyen Dr. Kulak, Alerji dış etkenlere karşı bünyesel bir yanıttır. Alerji ışık hassasiyeti, gözde kuruluk hissi, kaşıntı ve sulanma belirtileri ile ortaya çıkar. Tedavide şikayetlerin yoğunluğuna göre damla ya da ağızdan hap tedavisi uygulanır açıklamasında bulundu. Göz alerjisinin kronik bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Kulak, Hastalık kişilerin sosyal hayatlarını da olumsuz etkiler. Alerji rahatsızlığı burunda kaşıntı ileride ise nefes darlığına kadar gidebilir dedi.
UZUN YOL ŞOFÖRLERİ DİKKAT
Uzun süre bilgisayar kullananlarda ve uzun yol şoförlerinde alerjiye bağlı göz kuruluğunun artması nedeniyle göz rahatsızlıklarının gelişebileceğinin vurgulayan Dr. Kulak, Göz kuruluğu arttığı için kişilerin uzun süre bilgisayar başında kalmaları sorunlara yol açabilmektedir. Uzun yol şoförlerinde de göz yorgunluğu oluşabilir. Şoförler için bu durum bir süre sonra ızdıraba dönüşebilir diyerek açıklamalarını sonlandırdı.
Haber Merkezi