Sayfa Yükleniyor...
1 Mekan 1 Yemekte bugün sizler için Alsancak Kordonda bulunan Bir aile işletmesi olan Life is Likea konuk olduk. Hüseyin- Cihangir Az ve İşletme Müdürü Can Öncül aynı anda 150 kişiye hizmet verebilen restoranlarında birbirinden güzel lezzetlerle hizmet veriyorlar
İstanbulda uzun yıllar işletmecilik yaptıktan sonra İzmirde de bir işletme açmaya karar veren Az Ailesi, İzmirde olmaktan oldukça mutlu olduklarını söyleyerek 3 ay önce devir aldıkları Life is Like ta her kesime hitap eden bir fiyat politikası uyguladıklarını söyledi.
YEMEK VE KAHVALTI
İzmir halkının daha elit olduğunu söyleyen Hüseyin Az, Oğlum 10 yıldır İzmirde. Okuduğu bölümde işletmecilik olduğu için kendisine burada bir restoran açmaya karar verdik. Her zaman kendime sorum insanlara azami derecede nasıl hizmet edebilirim? oldu. Kendimize ailece hep büyük hedefler koyduk. Bu bizim farklı yönümüz. İzmirde bir gece hayatı vardır ve insanlar gece hayatına başlamadan önce bizim konseptimize sahip olan ara mekanlara gelip yemek yerler. İşletmemizin ayrıcalıklarından biri de çiçekli köyde yapıldığı gibi bol seçenekli serpme kahvaltı hizmetimizin olmasıdır. Pastırmasından, sucuğundan, cevizine kadar hepsi doğaldır ve özenle seçilirler. Burada denize nazır, açık havada ailece kahvaltınızı yapabilirsiniz. Bu hizmetimizle uzak yerlere gitmenize gerek kalmıyor dedi.
CANLI MÜZİK KEYFİ
Az, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: İç ve dış mekanlarımızda toplamda aynı anda 150 kişi ağırlayabiliyoruz. Örneğin bir cumartesi akşamı iç mekanımızda bir parti hazırlanabiliyor. Genelde gençlere hitap eden yabancı müzikler çalıyoruz. Çarşamba günleri ise Türkçe 1980-1990lara ait eski nostalji müziklerin çalıyoruz. Müşterilerimiz şaraplarını içerken bu tür müzikler dinlemekten mutlu oluyor. İşletmemizde en ucuzundan en pahalısına kadar her türlü içecek mevcut. Fiyat politikamız ise piyasadan çok yukarıda değil aşağıda da değil. Kaliteli ve olabildiğince uygun fiyata hizmet vermeye çalışıyoruz. Alsancak Kordonda araçlarını park etme konusunda müşterilerimizin sıkıntı yaşamaması için 2 tane valemiz var. Valelerimiz akşamları bekler gelen müşterilerimizin anahtarlarını alır ve yer bulabilirlerse hemen park ederler, bulamazlarsa dönüş yapar ve boşalan yere park ederler. İşletmemizin konseptini ise müşterilerimizin beğenisine göre yapma çabamız var. Şu anki gerek görsel gerek düşünsel olarak yeterli. Zaman içinde elbette değişiklikler olacak. Restoran dışında bulunan midye arabamıza ise her gün düzenli olarak taze midye gelir. İzmir insanı midyeyi çok seviyor. Enginar yatağında özel bonfile ise müşterilerimiz için özel olarak hazırlamış olduğumuz piyasada olmayan bir yemeğimizdir.
ENGİNAR YATAĞINDA ÖZEL BONFİLE TARİFİ
Bonfilenin vakumu dövülmeden marine edilir. Sosunu süt, soya sosu, balzemik sirkesi, zeytinyağı, hafif çiçek yağı, karabiber, taze kekik ve rozmeri katarak hazırlar ve etimize iyice nüfuz etmesini sağlarız. En az 1-1.5 gün beklettikten sonra ızgarada pişiririz. Aldığımız taze enginarları tavada marine ederek Uzakdoğu ve Akdeniz yeşillikleri kullanarak servise sunarız. Diyet bir yemek olmasından dolayı servis kızartılmış patates ya da pilavla değil tamamen sebze ağırlıklı olarak yapılır.
Haber Merkezi