Mücadele ile başlayan hayatı mutlulukla devam ediyor

Bayraklı İlçesinde oturan Nuray Erten’in hayat mücadelesi doğumuyla birlikte başladı. Ağabeyinin doğumundan sonra hastane mikrobu kapması ve bunun sonucunda beyin felci geçirmesi ailesinde travma yarattı. Annesinin, “Oğlumun başına gelen kızımın başına gelmesin. Evde doğum yapacağım” demesiyle Nuray Erten’in kaderi çizildi. Doğum sırasında Erten’in dünyaya ters gelmesiyle her iki kolunda da felç oluştu


  • Oluşturulma Tarihi : 04.04.2017 07:11
  • Güncelleme Tarihi : 04.04.2017 07:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mücadele ile başlayan hayatı mutlulukla devam ediyor

Bayraklı İlçesinde oturan Nuray Erten’in hayat mücadelesi doğumuyla birlikte başladı. Ağabeyinin doğumundan sonra hastane mikrobu kapması ve bunun sonucunda beyin felci geçirmesi ailesinde travma yarattı. Annesinin, “Oğlumun başına gelen kızımın başına gelmesin. Evde doğum yapacağım” demesiyle Nuray Erten’in kaderi çizildi. Doğum sırasında Erten’in dünyaya ters gelmesiyle her iki kolunda da felç oluştu.

HİÇ PES ETMEDİ

Yaşadığı ortopedik engelin zaman zaman hayatını etkilediğini anlatan Erten, “Uzun tedavi sürecim olmuş. Bunun dünyada tedavisi yok. İsmi pleksus felci. Kollarımı kaldıramıyorum. Parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. Sol kolumu hiç kaldıramıyorum. Sağ kolumu ise yarım kaldırabiliyorum. Bu durum nedeniyle hiç pes etmedim. Kız meslek lisesi mezunuyum. Güzel sanatlar tekstil bölümünü kazandım ama gidemedim. Ege Üniversitesinde çalıştım ve emekli oldum. Çocukluğum, gençliğim zorluk içinde geçti. Lisede okurken otobüs düğmeleri yukardaydı. O düğmelere uzanamazdım. Şoföre de bir şey söylemezdim. Utanırdım herhalde. Eğer biri benim ineceğim durakta inerse onunla inerdim. İnmezse, birkaç durak sonra inenle birlikte iner eve yürürdüm. Tahtaya hiçbir zaman sözlü olarak kalkmadım” dedi. Eşini geçen yıl akciğer kanseri nedeniyle kaybeden Erten, “Eşim de engelliydi. Kaybettik. Annem vefat edince yüzde 94 zihinsel engelli ağabeyime de bakmaya başladım. Çok zor yürüyor. Konuşamıyor, duyamıyor. Ama çok güzel resim yapıyor. Ağabeyimi başka birine bırakamam. Zihinsel engelli bir çocuğun eğitmenliğini yaptım. Hayatımız engelli olmuş” diye konuştu.

“BURADA ÇOK MUTLUYUM”

Bayraklı Belediyesinin Manavkuyu Mahallesi’ndeki semt merkezinde düzenlenen ahşap boyama kursunda çok mutlu olduğunu anlatan Erten, “Burası benim için nefes alma yeri oldu. Haftanın iki günü geliyorum. O sırada ağabeyime de sağ olsun komşumuz bakıyor. Kurstaki hocamız, ‘Senin engelin var burada ne yaparsın’ demedi. İşi bana öğretti. Ben burada çok mutluyum. Burada nefes alıyorum. Pazar günleri Bit Pazarı’na gidip malzeme alıyorum. Gelip, boyuyorum. Herkese tavsiye ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

Haber Merkezi