Sayfa Yükleniyor...
Ege’nin zengin yemek kültürünün hem tanıtılıp hem de öğretileceği Mutfak Konak Atölye açıldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki 1. Beyler Sokağı’nda faaliyet gösterecek atölyede birbirinden lezzetli yemekler yapılacak
Ege’nin zengin yemek kültürünün hem tanıtılıp hem de öğretileceği Mutfak Konak Atölye açıldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki 1. Beyler Sokağı’nda faaliyet gösterecek atölyede birbirinden lezzetli yemekler yapılacak. Konak Belediyesi şirketlerinden MERBEL A.Ş bünyesinde hizmet verecek atölyenin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi Turizm Derneği, Levanten Mutfağı Temsilcileri, ünlü restoranların işletmecileri ve aşçıları, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği ile İzmir Aşçılar Derneği başkan ve yöneticileri katıldı.
Atölyenin ilk gününde İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Şef Tolgahan Kamiloğlu tarafından Ege Mutfağı lezzetlerinden ‘Arapsaçı ve Enginarlı Kabak Sıyırma’ yemeği yapıldı. Ege’ye özel mutfağın işin ustalarından öğrenmek isteyen herkesi atölye çalışmalarına beklediklerini kaydeden Başkan Sema Pekdaş, “Her hafta farklı bir lezzetti püf noktalarıyla öğrenmek isteyen, yemek yapmayı seven tüm İzmirlileri mutfağımıza bekliyoruz” dedi. Üç katlı olan binanın ikinci katı mutfak ve söyleşi atölyesi, üçüncü katı ise yemek atölyesi olarak kullanılacak. Giriş katı ile de kafeterya hizmeti verecek olan merkezde her salı farklı şeflerden ‘Şefin Reçetesi’ başlığı altında Ege Mutfağı’na özel yemek tarifleri uygulanacak. Söyleşi ve tadımın da yapılacağı etkinlik 20 kişi kapasiteli ve ücretli. İHA
Haber Merkezi