Nerde yaşam varsa orada umut vardır

Vakfın kuruluş amacının hasta çocuklara ve yaralı ailelere katkıda bulunmak olduğunu belirten Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Ülkü Belkıs Karlı, maalesef kamuya yararlı bir vakıf olmadıklarını söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 10.02.2017 07:42
  • Güncelleme Tarihi : 10.02.2017 07:42
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Nerde yaşam varsa orada umut vardır

EMİNE YALÇIN ÖZEL HABER

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı, hasta çocuklara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllü üyeler tarafından hastanede tedavi gören çocuklara ve ailelerine moral amacıyla her hafta salı günü çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

DESTEK VERİYORUZ

Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Diş Hekimi Ülkü Belkıs Karlı, Dr. Behçet Uz Hastanesinde 33 yıldır diş hekimi olarak görev yaptığını belirterek, geleceğin çocuklarını çok sevdiğini ifade etti. Çocukların yetiştirilme biçimlerinin önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizen Karlı, “Dr. Behçet Uz tarafından önemli bir öngörü ile 1947 yılında Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi faaliyete geçmiş. Dr. Behçet Uz Vakfı ise İzmir’in önde gelen isimleri tarafından hastane bünyesinde 1987 yılında kurulmuş. Vakfımızın amacı hastanemizde yatan ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımızın ailelerine maddi, manevi, tıbbi ve psikolojik gibi her türlü desteği vermek. Hastanemize gelmek için maddi imkanı olmayan ailelerimize, hastanemizde çocuğu vefat eden ancak cenazesini kaldıramayacak durumu olan ailelerimize ve vefattan sonra eczaneye yatıracak parası olmayan ailelerimize vakfımız yardım ediyor. Yine çocuklarının yanında refakatçi olarak kalan annelerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Psikolojik olarak da çocuklarımızın morallerini yüksek tutmak adına sürekli çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Mesela meşhur salı günü düzenlediğimiz eğlencelerimiz var. Buraya gönüllü gruplar gelerek kendi alanlarında çocuklarımız için gösteriler yapar. Bu etkinlik çocuklarımız için aktif bir eğlence oluyor” dedi.

GENİŞ HASTA YELPAZESİ

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinin yoğun bir şekilde hasta kabul ettiğini buna bağlı olarak da tüketimin fazla olduğuna dikkat çeken Karlı, bağışçılardan gelen her türlü desteğin ihtiyacı olan hastalara anında ulaştığını söyledi. Gönüllüler ile sürekli iletişim halinde olduklarına da değinen Karlı, çoğu zaman gönüllülerin direk hastanın ismine bağış yaptıklarını da ifade etti. Karlı, “Bizim hastalarımızın tedavileri uzun sürdüğü için bizimle birlikte uzun vakit geçiriyor. Her türlü kanser çeşidini çocuklarımızda görüyoruz. Çocukların yakalandığı kanser dışında pek çok hastalıkta var. Kalp ve karaciğer yetmezliğinden ya da böbrek ile ilgili herhangi bir sebepten dolayı da hayatını kaybeden veya hayatını kaliteli bir şekilde devam edebilmek için yıllarca hastanemiz ve evi arasında mekik dokuyan çocuklarımızda var. Bu nedenle bizim geniş bir hasta yelpazemiz var. Ayrıca ben bir hekimim. Ticarethane işletme gibi bir yetkim yok. Dolayısıyla istediğimiz kadar reklamımızı yapamıyoruz. Buna rağmen çok iş yapıyoruz. Ama maalesef bizim bir gelirimiz yok. Tek gelirimiz gönüllülerimiz ve bağışçılarımız” diye konuştu.

KONAKLAMA SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Karlı, hasta çocukların tedavi sürecinde eğitim ve öğretim hayatlarından geri kalmamaları için Milli Eğitim müfredatını uygulayan bir hastane okulunun da olduğunu sözlerine ekleyerek, yerel yönetimlerin bu okul için kırtasiye ve kitap eksikliklerini giderdiğini söyledi. Yerel yönetimlerden destek aldıklarını ancak genel olarak yeterli olmadığını da vurgulayan Karlı, “Hasta olan çocuklarımızın yanında genel olarak annelerimiz kalıyor. Ancak hasta çocuklarımız tedavi olmak için başka şehirlerden geldikleri için babaların konaklayabileceği bir yer yok. Bu konaklama sorununu çözmek için çok çabaladık fakat ciddi maliyeti olduğu ve vakfın bu maliyeti karşılayacak gücü olmadığı için gerçekleştiremiyoruz. En kısa süre içerisinde bu konaklama sorununun çözülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAMUYA YARARLI BİR VAKIF DEĞİLİZ

Kamuya yararlı vakıf olmanın ciddi şartlarının olduğunu bu şartlardan bir tanesinin de mülk sahibi olunması gerektiğini anlatan Karlı, vakıflarının mülk sahibi olma gibi bir şanslarının olmadığına dikkat çekti. Karlı, “Biz bunca yaptığımız işin arasında maalesef kamuya yararlı bir vakıf değiliz. Bizim yasada belirlenen miktar karşılığında mülk edinmemiz mümkün değil. Çünkü biz bağışlarımızı hasta çocuklarımız ve ailelerimiz için değerlendiriyoruz. Ancak bir bağışçı şartlı bir bağışta bulunursa o zaman kamuya yararlı vakıf olmak için ilk adımı atmış oluruz” ifadelerini kullandı.

FİTRE VE ZEKATLARI BEKLİYORUZ

Karlı, son olarak hiçbir çocuğun hasta olmamasını temenni ederek, sözlerini şu şekilde devam etti: “Devletin, milletin, bizim ve hastanenin çocukların sağlıklı olması ve hayatlarını kaliteli bir şekilde devam edebilmeleri için yapacağı çok şey var. Biz imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Ama yapılacak daha o kadar çok şey var ki. Bunun için biz ne kadar çok bağışçıya ulaşırsak o kadar mutlu oluruz. Ayrıca önümüz Ramazan Ayı’nda fitre ve zekatları Kurban Bayramı’nda yapılacak olan kurban bağışlarını bekliyoruz. Vakfımıza gelerek bizi tanımalarını istiyoruz.”

Haber Merkezi