Ot festivali marka oluyor

Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali öncesi, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu değerlendirmelerde bulundu


  • Oluşturulma Tarihi : 07.02.2016 08:37
  • Güncelleme Tarihi : 07.02.2016 08:37
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ot festivali marka oluyor

EMİRCAN IŞILDAK 

Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali’nin hazırlıkları devam ediyor. Alaçatı ile özdeşleşen Ot Festivali, özellikle bölge turizmine önemli katkı sağlıyor. Nisan ayında gerçekleştirilecek olan festival öncesi, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu gazetemize organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktaroğlu, “Yerel endemik derinliğinde başladığımız bu macera ciddi bir organizasyona dönüştü. Festivali Uluslararası Festivaller Birliği’ne dahil etme arzusundayız” dedi.

FESTİVAL GİDEREK BÜYÜYOR

Alaçatı Ot Festivali’ne vatandaşların ilgisinin giderek arttığını ifade eden Bayraktaroğlu, “Festivalimiz ilgi görmeye devam ediyor. Bu sene 7. senesi olacak. Alaçatı’da yerel imkan ve olanaklarla başladığımız festival, büyüyerek sürüyor. Bölgemizde yer alan endemik bitkiler ışığında başladığımız bu süreç, güzel yansımalar ve katılımlarla ciddi bir organizasyona dönüştü. Festivalin yurtdışında bilinirliği arttı. Belediyemiz ve sanat derneklerimiz festivali destekliyor. Son olarak festivalle ilgili yaptığımız toplantılarda da, organizasyonun ileri dönük çalışmalarını değerlendiriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“OTLARIN KORUNMASI LAZIM”

Bayraktaroğlu, Alaçatı’da yetişen otların daha titizlikle korunması gerektiğinin altını çizerek, “Festival, gayet iyi bir şekilde ilerliyor. Ancak yine de geliştirilmeye ihtiyacı var. Festivalin sürdürülebilir bir platform haline gelmesi için de, çevredeki otların daha sistemli ve profesyonel şekilde ele alınması lazım. Bu otlar ve sebzeler, Ege Bölgesi’ne ait bitkiler, Alaçatı’mıza özgü bitkiler. Bunları korumak ve devamlılığını sağlamak çok önemli” dedi. Festivalde bu yıl sürpriz bir değişiklik de yapılabileceğini söyleyen Bayraktaroğlu, “Bu sene ilk kez gönüllü şeflerimizin sokakta yemek yapmalarını istiyoruz. Daha önceki yıllarda ziyaretçilerimiz yalnızca gezip, görme şansına sahiplerdi. Bu yıl planladığımız yenilikle, sergilenen otlarımızdan yöresel tatlar ve lezzetler sunmayı planlıyoruz. Belediye Başkanımızla bu konuyu görüştük. Nisan’daki organizasyonda hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi